U bent hier:

Warme winteravond in 't Dijleland : Griezelen met parasieten van wespen, bijen en mieren

Ook de komende herfst en winter verwelkomen we je graag in het deelgemeentehuis van Heverlee voor een boeiende reeks lezingen. Iedereen is van harte welkom. De inkom is gratis! We starten telkens om 20.00u en laten gedurende twee uur een specialist in zijn of haar werkdomein aan het woord. Het belooft weer een leerrijk programma te worden!

Deze avond op het programma

Er wordt weleens gesteld dat parasieten de helft van onze biodiversiteit uitmaken. In deze lezing maken we kennis met de vele parasitaire insecten die onze bijen, wespen en mieren teisteren. Hiertoe behoren onder andere rouwzwevers, blaaskopvliegen, koekoekshommels, oliekevers en goudwespen.

We griezelen bij hun soms gruwelijke levenswijze, waaraan ze tegelijkertijd wonderlijk ingenieus aangepast zijn.  Tenslotte leren we zo ook iets over hun diversiteit, evolutie en waarde in het natuurbehoud.

Andere data

Organisatie

De Warme Winteravonden zijn een organisatie van Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud vzw, Natuurpunt CVN en Regionaal Landschap Dijleland vzw, met de steun van de Stad Leuven en de provincie Vlaams-Brabant.

Info

Waar Deelgemeentehuis Heverlee
Waversebaan 66
3001 Heverlee

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Organisatie Natuurpunt CVN
Contact nils.iwens@cvn.natuurpunt.be
0499 90 61 39
Links
Trefwoorden Bijen, erkend SCVW, Natuurpunt, Insecten en ongewervelden, Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud