U bent hier:

Warme winteravond in 't Dijleland : De klimaatengagementen van Stad Leuven

Ook de komende herfst en winter verwelkomen we je graag in het deelgemeentehuis van Heverlee voor een boeiende reeks lezingen. Iedereen is van harte welkom. De inkom is gratis! We starten telkens om 20.00u en laten gedurende twee uur een specialist in zijn of haar werkdomein aan het woord. Het belooft weer een leerrijk programma te worden!

Deze avond op het programma

Leuven heeft de ambitie het voortouw te nemen in de regio op vlak van klimaatbeleid. Gesteund door talrijke partners wil Leuven de hele samenleving meenemen in de transitie naar een gezonde, energie-onafhankelijke, groene stad. Het klimaatbeleid overstijgt het rekenen met kilowatturen en kilotons CO2, het is een verhaal van samenwerken aan de toekomst. Sinds 2019 is er een nieuwe stap gezet in het Leuvense klimaatbeleid. Het nieuwe bestuur wil een versnelling hoger schakelen en de Roadmap 2025|2035|2050, geschreven door Leuven 2030, legt haarfijn uit welke maatregelen nodig zijn om de torenhoge ambities in Leuven waar te maken, jaar na jaar. Met de nieuwe bestuursnota, de Roadmap en heel wat goede voornemens onder de arm leggen Geert Vanhorebeek en Katrien Rycken uit waar de Leuvense samenleving de volgende jaren op inzet.

Andere data

Organisatie

De Warme Winteravonden zijn een organisatie van Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud vzw, Natuurpunt CVN en Regionaal Landschap Dijleland vzw, met de steun van de Stad Leuven en de provincie Vlaams-Brabant.

Info

Waar Deelgemeentehuis Heverlee
Waversebaan 66
3001 Heverlee

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Organisatie Natuurpunt CVN
Contact nils.iwens@cvn.natuurpunt.be
0499 90 61 39
Links
Trefwoorden erkend SCVW, Natuurpunt, klimaat, Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud