U bent hier:

Waregem Koerse Feesten 2012 - 165e Waregem Koerse

Sportwedstrijd bekijken Omnisport en andere

En dan is het eindelijk zover… Waregem Koerse. De dag waar iedereen naar uitkijkt en zich opmaakt voor het grootste paardenfeest in Vlaanderen. Vrouwen pakken uit met een spectaculair hoofddeksel en mannen zetten een hoed op! Maar op deze dag staan de paardenrennen centraal. Er zijn acht rennen waarvan vier draverijen en vier galoprennen.
En dan is het eindelijk zover Waregem Koerse. De dag waar iedereen naar uitkijkt. Mannen, vrouwen en kinderen maken zich op voor het grootste paardenfeest in Vlaanderen. Het is een dag waarop vrouwen kunnen uitpakken met een spectaculair hoofddeksel. Maar we kijken ook uit naar de mannen die een hoed opzetten! De vrouw met de meest opvallende hoed valt alvast in de prijzen. Waag dus zeker je kans!

Waregem Koerse linkt men niet alleen aan hoeden en feesten. Op deze dag staan de paardenrennen centraal. Het programma van Waregem Koerse bestaat in totaal uit acht rennen waarvan vier draverijen en vier galoprennen:

Prijs Rally Waregem (draverij)
Prijs Baron Casier (steeple-chase)
Prijs Felix De Ruyck (hordenren)
165e ING Grote Steeple-Chase van Vlaanderen (steeple-chase)
Prijs Jacques du Roy de Blicquy (steeple-chase)
Grote Prijs Stad Waregem (draverij)
Prijs Jean Bouckaert (draverij)
Prijs Jules Storme (draverij)

Het prijzengeld is het hoogste van België. Het kan concurreren met topmeetings uit diverse landen. Het parcours voor de steeplechaserennen is dan ook niet te min: de Ierse berm, Bretoense Muur en de legendarische sprong over de Gaverbeek zorgen steeds voor topspektakel.

Waregem Koerse: de opwinding en spanning, de sensatie rond de wedtent, de flair, de internationale deelname, de Waregemse ambiance en (hopelijk) mooi weer!

Tickets voor de rennen kan je ook dit jaar opnieuw helemaal online aankopen: zie verder in deze gids.

Waregem Koerse maakt deel uit van de Europese hippische competitie Crystal Cup.


Naar Waregem met de trein
Wie naar Waregem Koerse wil komen, kan nog tot en met 31 augustus gebruik maken van het summer ticket van de NMBS. Voor 7,50 euro reis je op weekdagen vanuit eender welk Belgisch station naar Waregem!
Meer info in het station of via www.b-rail.be.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Gaverbeekhippodroom
Holstraat 99
8790 Waregem

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: dinsdag 28 augustus 2012
Organisatie Koninklijke Waregemse Koersevereniging vzw
Contact info@waregemkoerse.be
056 60 27 40
Links
Trefwoorden indekijkerwaregem