FCV Annabella Schwagten B.jpg
7 jul 2022 - 5 dec 2022
Afgelopen

Wandering/Wondering

Cultuurcentrum Ter DilftSint-Amandsesteenweg 41-43 , 2880 Bornem
Tentoonstelling
Geschikt voor alle leeftijden

Info

Dwalen en malen in een onbekend landschap.

Na een moeilijke periode vertrekt Annabella Schwagten in 2017 met een rugzak vol vraagtekens over zichzelf en haar plaats in de wereld naar de Verenigde Staten. Ze trekt er drie maanden rond en laat zich bewust letterlijk en figuurlijk verdwalen.

Door haar omgeving aandachtig waar te nemen onderzoekt ze het begrip identiteit, niet alleen die van zichzelf maar ook die van de mensen rondom haar en haar omgeving. Ze laat zich leiden door de vluchtige maar diepgaande ontmoetingen met mens, stad en natuur. Door alledaagse dingen vast te leggen toont ze hoe tastbare elementen ons iets leren over onze eigenheid.

Ze is een waarnemer op verkenning. Zonder een oordeel te vellen gaat ze op ontdekking naar zichzelf, naar de wereld. In kleine en grote symbolen zoekt ze een antwoord op de vragen ‘Wie ben jij, wie ben ik?’ ‘Wat maakt jou, jij? Wat maakt ik, ik?’. Zo vindt ze, een beeld per keer, de puzzelstukjes stilaan weer bij elkaar.

Wandering/Wondering is een doorlopend project. Ze maakte o.a. ook foto’s in Thailand, Europa en het Verenigd Koninkrijk.

www.annabellaschwagten.com

I.K.V. FOTOGRAFIECIRCUIT VLAANDEREN 

Foyer schouwburg. Alle dagen vrij te bezoeken van 14 tot 19 uur, zaterdag van 9 tot 12 uur. Gesloten op zon- en feestdagen (11.11).

Basistarief: € 0,00

Wanneer?

tot en met
Afgelopen

Georganiseerd door