U bent hier:

Wandelroutes Limburgs Haspengouw

De 4 logies in Riemst-Millen nemen je mee langs de geschiedenis en het gemeenschappelijke geheugen van Haspengouw. Op de route liggen vierkantshoeves en vele ‘lieux de mémoire’. Hoeve De Barrier, Hoeve De Zwarte Stok, Vakantie-appartementen Hoeve De Sèrvoswinning en B&B Stralingsvrije Oase bieden u 3 wandelroutes in Riemst-Millen aan: Millerpad - 5 km, Waterburchtpad - 9 km, Kuilenpad - 8 km.
3 Wandelroutes in Millen en vele wandelroutes eromheen
De vier logies in Millen nemen je mee langs de geschiedenis en het gemeenschappelijke geheugen van Haspengouw. Op de route liggen vierkantshoeves, een waterburcht met gratis museum en vele lieux de mémoire.
Millerpad - 5 km Waterburchtpad - 9 km Kuilenpad - 8 km (langs grotten waar vleermuizen zitten in natuurgebied De Kuilen).
Er zijn nog veel meer wandelmogelijkheden in de omgeving: bijvoorbeeld op en rond de Sint-Pietersberg (LAW9): wandelen in 3 regio's, tussen Jeker en Maas. De Sint-Pietersberg ligt op de grens van Nederland, Vlaanderen en Wallonië. Dit is een uniek wandel- en fietsgebied, met pittoreske dorpjes, forten en kastelen, tal van waterlopen en een uitzonderlijke natuur. Vanaf 7 overzichtelijke startplaatsen vertrekken een 20-tal lusvormige wandelingen met een totale afstand van meer dan 120 kilometer! Midden in het gebied staat de Landcommanderij Alden Biesen te pronken. Deze monumentale kasteelsite drukte niet alleen een stevige stempel op de geschiedenis van de regio, maar ook op de omgeving. En in het brongebied, helemaal in het zuiden, wandel je voorbij het prachtige Wijnkasteel van Genoels-Elderen.
Wandelen in een zacht heuvelend Haspengouw, de streek met een rijk historisch verleden zoals kastelen en vierkanthoeves. Open ruimte, kostbaar groen, rust, monumenten, mergelgroeven, een uniek wijnkasteel, ... heel wat kilometers om grenzeloos van te genieten! De GR5 kunt u gedeeltelijk wandelen vanaf de Hauts de Froidmont en er is de Landschapswandeling Alden Biesen, die u ook vanuit het bos bij het Wijnkasteel in Riemst kunt benaderen. Deze landschapswandeling, op de oostelijke helling van de boven-Demervallei, voert je langs hoogstam-boomgaarden, uitgestrekte akkers op plateaus en beekdalen met natte micronatuur. Bereid je voor op grote reliëfverschillen en schitterende panorama's. Het dal van de Geer/Jeker is ook mooi en een bezoek aan de vredes-toren van Eben-Ezer en de watermolen de moeite waard! In het natuurgebied De Kevie tussen Millen en Tongeren kun je met of zonder gids wandelen; er is ook een speciale rolstoel-route van 1,5 km.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Millen
Elderenweg 46
3770 Millen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 12 januari 2012 tot 13 januari 2013
Prijs gratis
Reservaties Inschrijven
Organisatie De logies in Millen
Links
Trefwoorden België, Maastricht, B&B, wandelen, vlaanderen, museum, Limburg, haspengouw, Radiation free B&B, logies, Millen, vierkantshoeves, een waterburcht, gratis museum, Hoeve De Barrier, Stralingsvrije Oase, Hoeve, De Zwarte Stok, Hoeve De Sèrvoswinning, taalgrens, Millerpad, Kuilenpad, Waterburchtpad, Pieterpad, pelgrimsroute, Tongeren, gallo, romeins, E313, afrit 32, Riemst, Elderenweg, Eben-Eser, Eben-Ezer, Garcet, Beaurieux, De Kevie, Sint-Pietersberg, GR5, LAW9, Landschapswandeling, Alden Biesen, gallo-Romeins museum, natuur? FLORA? FAUNA, ZUIDFLANK