U bent hier:

Wandeling rondom het Donkmeer (4,5 km of 7 km)

Deze wandeling gaat voor een groot deel langs het alombekende Donkmeer (86 Ha) en Nieuwdonk. We wandelen langs de oevers van het meer op rustige paden en ontdekken de eendenkooi. Een mooie wandeling langs het Donkmeer, dat via turfwinning ontstaan is uit een oude Scheldemeander.
Graag vooraf inschrijven via onze website

Afstand : 4,5 of 7 km
Reliëf : Vlak
Moeilijkheidsgraad : Makkelijk
Vertrekpunt : Kapelleplein 4, 9290 Berlare
Begeleider Karel De Block 0494 33 11 92 – karel@effenweg.be


We vertrekken op de parking naast de Bareldonkkapel die zou dateren uit de 13de eeuw. Eerst via een heel mooi stuk langs de boord van het meer, daarna moeten we om te overbruggen even een stuk stappen langs een drukkere weg met de gekende restaurants en tavernes met als streekspecialiteit paling, maar daarna gaan we langs rustige paden aan de boord van het meer en de eendenkooi , we doen een rondje Nieuwdonk en dan weer naar de Bareldonkkapel. Honden zijn toegelaten, op voorwaarde dat ze ten allen tijde aangelijnd blijven en geen hinder veroorzaken bij andere deelnemers.

Onze wandelingen zijn toegankelijk voor iedereen, al zijn ze in de eerste plaats gericht op mensen met (chronische) pijn, chronische ziekten en mensen die even niet meer zo goed in hun vel zitten (burn out, depressie, stress,…). Maar ook al wie behoefte heeft aan wat buitenlucht, een babbel of gewoon eens lekker wil gaan wandelen door een mooie brok natuur is meer dan welkom. Graag vooraf inschrijven. Vermeld bij je inschrijving in het vak opmerkingen aan welke afstand je wil deelnemen. Aan niet-leden vragen we een bijdrage van 2 euro, hiermee worden de verzekering- en werkingskosten gedekt.Lees hier meer over het lidmaatschap bij Effen Weg

Wenst u nog meer info? Aarzel niet en mail ons op info@effenweg.be of contacteer rechtstreeks de begeleider via karel@effenweg.be of 0494 33 11 92

Openbaar vervoer
Vlakbij de parking bevindt zich de bushalte “Overmere Kapelleplein”, deze wordt bediend door :

Buslijn 53: Aalst – Gijzegem – Overmere – Lokeren
Buslijn 54: Aalst – Overmere – Lokeren
Carpoolen
Geen goede verbinding met het openbaar vervoer? Rij je alleen in de wagen naar het vertrekpunt? Bekijk dan zeker even onze Facebookgroep ‘Carpoolers van Effen Weg’, waar vraag en aanbod kan gedeeld worden. Zo helpen we elkaar én het milieu!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar donkmeer
donklaan
9290 Berlare

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: dinsdag 22 oktober 2019
Prijs
Basistarief: 2,00 €; Leden Effen Weg vzw: 0,00 €
€ 2,0
Reservaties
Organisatie Effen Weg vzw
Contact info@effenweg.be
0472/57.71.19
Links
Trefwoorden natuur, wandelen