U bent hier:

Wandeling op het Trappistenpad, Kempense Hoven (9,5 km)

Het trappistenpad is een pareltje om te wandelen en te genieten in alle rust. Rust….. Stilte…. daar draait het om als je het Trappistenpad bewandelt. Onmiddellijk kom je in een oase van rust terecht en stap je door een ankerplaats van erfgoedlandschap Vlaanderen. In dit bosrijk gebied kan je nog volop genieten, kom je weilanden tegen, zie je de eekhoorns van boom naar boom rennen,… De Kempen op hun best!
Graag vooraf inschrijven via onze website

Afstand : 9,5 km
Reliëf : Vlak
Karakter : Bos en weilandschap, Begaanbaarheid: stevig schoeisel aantrekken
Moeilijkheidsgraad : Gemakkelijk voor iedere stapper – lichte kuitenbijterwandeling
Vertrekpunt : Café Trappisten, Antwerpsesteenweg 487, 2390 Malle (Ruime, gratis parking)
Begeleider : De Poortere Andy (0494/29.83.27) – andy@effenweg.be


Deze wandeling start aan de dreef rechtover café Trappisten die naar de Abdij leidt. In 1794 vestigden tien Franse cisterciënzers zich in hoeve ‘Nooitrust’ in Malle. Tussen 1815 en 1830 valt het klooster onder het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden. Het bewind wil contemplatieve ordes zoals de Trappisten afschaffen. De monniken volharden in hun missie om hun nut voor de maatschappij te bewijzen. Ondanks deze moeilijke en onzekere periode groeit de gemeenschap en in 1836 wordt de priorij tot abdij verheven. Uiteindelijk begon men aan de bouw van de Abdij. Rond 1900 werd de bouw voltooid van wat nu méér dan 1 eeuw later de huidige Abdij is geworden. Abdij Trappisten en ruime omgeving is een ankerplaats met stukje cultureel erfgoed van Vlaanderen in de Provincie Antwerpen. Je zal worden gedoopt aan bezienswaardigheden die in een bosrijke omgeving langs het parcours liggen. Een ideale trekpleister om in alle oase van rust en bosrijke omgeving te wandelen en om flora, insecten, paddenstoelen en eekhoorns te spotten! Tot slot is er tijdens de Afterwalk, voor diegene die dat wilt, in Café Trappisten om de ambachtelijke streekproducten van de Abdij te proeven.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Café Trappisten
Antwerpsesteenweg 487
2390 Westmalle (Malle)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 18 augustus 2019
Prijs
Basistarief: 2,00 €; Leden Effen Weg vzw: 0,00 €
€ 2,0
Reservaties
Organisatie Effen Weg vzw
Contact info@effenweg.be
0472/57.71.19
Links
Trefwoorden Wandelen, Kempen, Antwerpse Kempen, gezondheid, Natuur, Burn-out, chronische aandoening, Stilte, actieve natuurwandeling, toerisme antwerpen, coaching