U bent hier:

Wandeling: Lentekriebels in het bos

Begeleide uitstap of rondleiding Milieu en natuur

Na de winter ontwaakt het bos langzaam uit een lange winterslaap. De knoppen aan de bomen springen open en nieuwe twijgjes, blaadjes en bloemen worden geboren. Als aankondiging van de lente verschijnen ook de eerste voorjaarsbloeiers in het bos. Voorzichtig steken zij hun kopjes boven de grond om dan, geprikkeld door de eerste warme zonnestralen, het bos om te toveren tot een kleurrijk schouwspel.
Ook het Aelmoeseneiebos ondergaat elk jaar deze metamorfose. Samen gaan we op stap om te genieten van de kleurenpracht en de wonderlijke levenscyclus van deze vroege bloeiers. Je ontdekt er onder andere waarom deze planten zo vroeg bloeien terwijl de omstandigheden in de zomer toch zoveel gunstiger zijn. Op deze excursie worden we omringd door al dit bruisend jong leven en je ervaart er hoe de natuur reageert op de verandering van de seizoenen.

Voorzieningen: in de lente kan het bos zeer vochtig zijn en daarom jammer genoeg niet altijd geschikt voor rol- of kinderwagens. Laarzen of stevig schoeisel zijn een aanrader.

Kostprijs: gratis voor leden van Natuurpunt; € 1 per persoon voor niet-leden

Afspraak: Aelmoeseneiebos op zondag 15 april 2018 om 14.30 uur op de parking met kapelletje in de Aalmoezenijestraat te Landskouter ter hoogte van nr. 2. Het einde van de wandeling is voorzien rond 17 uur.

Een organisatie van Natuurpunt i.s.m. de bib.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Aelmoeseneiebos
Aalmoezenijestraat
9860 Landskouter (Oosterzele)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 15 april 2018
Prijs
Basistarief: 1,00 €; Leden van Natuurpunt: 0,00 €
€ 1,0
Reservaties
Contact bibliotheek@oosterzele.be
09 362 81 17