U bent hier:

Wandeling in en om Mussenzele (6,6 km)

Op deze wandeling nemen we jullie mee door de kouters in en om Mussenzele, Haaltert/Denderhoutem. Een mooie natuurwandeling die bijna geheel onverhard door een heel afwisselend landschap trekt!
Graag vooraf inschrijven via onze website

Afstand : 6,6 km
Reliëf : Vlak
Moeilijkheidsgraad : Makkelijk, voor ervaren stappers
Vertrekpunt : B&B Mussenzele, Mussenzele 1, 9450 Haaltert
Begeleider : Ides Hanssens – Tel. 0475 712483 – ides@effenweg.be


De wandeling vertrekt in het Mussenzele dat haar naam ontleent aan het Middelnederlands voor nederzetting in een vochtig gebied. De Eilandbeek met het “Koebrugje” vormt de grens tussen Denderhoutem en Haaltert. We wandelen door kouters en tussen meidoorn en sleedoorn hagen in het natuurgebied de Keelman, gelegen in de buurt van de expresweg naar Ninove. Hier bloeien in het voorjaar wilde orchideeën. Met een boog gaan we naar Denderhoutem waar we achter het Vondelhof van het landschap genieten dat in herfsttooi komt. We eindigen aan het Mini Museum/ B&B Mussenzele waar ons een lekker biertje of andere verfrissing wacht.

Onze wandelingen zijn toegankelijk voor iedereen, al zijn ze in de eerste plaats gericht op mensen met (chronische) pijn, chronische zieken en mensen die even niet meer zo goed in hun vel zitten (burn out, depressie, stress,…). Maar ook al wie behoefte heeft aan wat buitenlucht, een babbel of gewoon eens lekker wil gaan wandelen door een mooie brok natuur is meer dan welkom. Graag vooraf inschrijven. Vermeld bij je inschrijving in het vak opmerkingen aan welke afstand je wil deelnemen. Aan niet-leden vragen we een bijdrage van 2 euro, hiermee worden de verzekering- en werkingskosten gedekt. Lees hier meer over het lidmaatschap bij Effen Weg


Wenst u nog meer info? Aarzel niet en mail ons op info@effenweg.be of contacteer rechtstreeks de begeleider via ides@effenweg.be of 0475/71.24.83

Openbaar vervoer
NMBS station Haaltert op de lijn Brussel-Kortrijk op 1 km van de startplaats. Eventueel kan er afgesproken worden met carpoolers om opgepikt te worden.

Carpoolen
Geen goede verbinding met het openbaar vervoer? Rij je alleen in de wagen naar het vertrekpunt? Bekijk dan zeker even onze Facebookgroep ‘Carpoolers van Effen Weg’, waar vraag en aanbod kan gedeeld worden. Zo helpen we elkaar én het milieu!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Mini Museum Mussenzele
Mussenzele 1
9450 Haaltert

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: vrijdag 6 december 2019
Prijs
Basistarief: 2,00 €; Leden Effen weg vzw: 0,00 €
€ 2,0
Reservaties
Organisatie Effen Weg vzw
Contact info@effenweg.be
0472/57.71.19
Links
Trefwoorden natuur, wandelen