U bent hier:

Wandeling: een vissersdorp op kindermaat…

7 jaar

Begeleide uitstap of rondleiding Erfgoed

Een vissersdorp op kindermaat….Garry garnaal is vanaf nu te zien op het scherm. Niet in de filmzaal of op de buis, maar wel op het kleine schermpje van een handpc-GPS. Daarop neemt deze swingende garnaal met sterallures kinderen en volwassenen op sleeptouw. Samen met de Boekhoutse garnaalvisser Peetje Gîrnaert loopt hij voorop (7 km) die langs grenzen, dijken en restanten van oude havens voert.
De wandeling is zowel beschikbaar voor individuele bezoekers als voor groepen.

Individuele bezoekers maken gebruik van de toepassingen van de touch-hand-gps computer. Op zijn kleine schermpje komen Peetje Gîrnaert en Garry Garnaal tot leven. Zijn loodsen je doorheen de prachtige Boekhoutse polder- en havenlandschappen. Langs de route zijn er diverse leuke en educatieve doeopdrachten.

Groepen kunnen op stap met de liveversie van Peetje Gîrnaert of Garry Garnaal. Eén van onze gidsen kruipt in de huid van één van de twee figuren en vertelt het verhaal van een vissersdorp zonder haven.

Er is ook een speciale formule voor scholen. Zo is er een speciaal lespakket beschikbaar dat vooraf gedownload kan worden en in de klas verwerkt. Er worden ook speciale daguitstappen voorzien voor scholen. Alles is bespreekbaar: van lunchpakket tot een knutselworkshop.


Contact
Dienst Vrije Tijd - toerisme / Lien Ysebaert en Ann Buysse
Kasteelstraat 3, 9960 Assenede
telefoon 09 341 90 80, fax 09 341 95 99

Info

Links
Waar Bezoekerscentrum Boekhoute
Boekhoutedorp 3
9961 Boekhoute

Hoe geraak ik hier?

Wanneer

tot

Open op:

  • Woensdag - vrijdag van 0:00 tot 0:00
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Leeftijd 7+
Prijs
Prijs GroepenEen bezoek aan het bezoekerscentrum Boekhoute en deelname aan de wandeling “Boekhoute, een vissersdorp op kindermaat” onder leiding van een gids kost € 1,00 per persoon, met een minimum van € 25,00. (handcomputer inbegrepen)In dit bedrag zitten zowel de huur als de gids Individuele bezoeker:€ 5,00 per PDATot zekerheid van eventuele schade, verlies of diefstal zal voorafgaan aan de uitlening steeds een waarborg van € 10,00 per PDA. Er geldt een borg van € 10,00 per PDA, met een maximum van € 100,00 voor groepen vanaf 10 personen. Eventuele beschadiging, diefstal en verlies komen met andere woorden ten laste van de ontlener(s). Defecten die voortvloeien uit een normaal gebruik en slijtage zijn ten laste van het gemeentebestuur. De waarborg zal aan de ontlener terugbetaald worden op voorwaarde dat de PDA’s tijdig en onbeschadigd worden terugbezorgd
€ 5,0
Reservaties
  • Bel naar 092187896
Organisatie Gemeentebestuur Assenede
Trefwoorden Toerisme, wandelenmeetjesland, erfgoed, Bevestigd2020, test, coronaproof wandelen, COVIDWANDEL
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Wandeling: een vissersdorp op kindermaat… op UiTmetVlieg.be