U bent hier:

Wandeling doorheen het Sint-Annabos (5 km)

Het St-Annabos op Linkeroever, voor sommigen een wandelbos, voor anderen een ordinair en vuil populierenbos, wordt bedreigd door de aanleg van de Oosterweelverbinding. Het 60 jaar oude bos, dat ca. 100 ha groot is, en voor een groot deel uit oude populierenbestanden bestaat, bezit nochtans een ongekende rijkdom aan planten, vogels, insecten en zoogdieren.
Graag vooraf inschrijven via onze website

Afstand : 5km
Reliëf : vlak
Moeilijkheidsgraad : makkelijk, voor de startende stapper
Vertrekplaats : Parking Plaasjkaffee, wandeldijk 1, 2050 Antwerpen
Begeleider : Gerd Peremans (0475 67 39 26) – gerd@effenweg.be


De laatste 20 jaar is dit bos niet of nauwelijks beheerd, waardoor er vrij veel dood hout aanwezig is (met o.a. veel tonderzwammen) en er meer variatie in het bos komt: open plekken, natuurlijke verjonging… Het is dan ook erg populair bij wandelaars, fietsers en ruiters.

We vertrekken aan de Schelde en lopen dwars door het bos tot aan de Tophatgracht. Voor het merendeel langs brede onverharde paden, hier en daar kleine bospaadjes. Op de terugweg wandelen we langs de Scheldedijk, met zicht op de Antwerpse Skyline. Het laatste gedeelte (1 km) is een brede, verharde wandeldijk met rustbanken op regelmatige afstanden. Er wordt op een rustig tempo gewandeld, doch niet geslenterd, en onderweg wordt er op tijd even gepauzeerd. Dit is een ideale wandeling voor beginnende wandelaars, maar ook de meer ervaren stappers of natuurliefhebbers komen hier zeker aan hun trekken.

Onze wandelingen zijn toegankelijk voor iedereen, al zijn ze in de eerste plaats gericht op mensen met (chronische) pijn, chronisch zieken en mensen die even minder goed in hun vel zitten (burn-out, depressie, stress…). Maar ook al wie behoefte heeft aan wat buitenlucht, een babbel of gewoon eens lekker wil gaan stappen door een mooie brok natuur is meer dan welkom. Graag inschrijven vooraf, de plaatsen zijn beperkt. Aan niet-leden vragen we een bijdrage van 2 euro, hiermee worden de verzekering- en werkingskosten gedekt.Lees hier meer over het lidmaatschap bij Effen Weg

Wenst u nog meer info? Aarzel niet en mail ons op info@effenweg.be of contacteer rechtstreeks de begeleidster via gerd@effenweg.be of 0475 67 39 26

Openbaar vervoer
De locatie van vertrek is te bereiken met bus 36 vanaf de Franklin Rooseveltplaats te Antwerpen, vlakbij het centraal station. De rit duurt ongeveer 15 minuten.

Carpoolen
Geen goede verbinding met het openbaar vervoer? Rij je alleen in de wagen naar het vertrekpunt? Bekijk dan zeker even onze Facebookgroep ‘Carpoolers van Effen Weg’, waar vraag en aanbod kan gedeeld worden. Zo helpen we elkaar én het milieu!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Sint-Annabos
Wandeldijk 1
2050 Antwerpen 5 (Antwerpen)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 16 januari 2020
Prijs
Basistarief: 2,00 €; Leden Effen Weg vzw: 0,00 €
€ 2,0
Reservaties
Organisatie Effen Weg vzw
Contact info@effenweg.be
0472/57.71.19
Trefwoorden natuur, wandelen