U bent hier:

Wandeling doorheen Het Rot & Middenvijver (5,5 km)

Op een boogscheut van het centrum van Antwerpen kan je op stap in natuurgebied Het Rot, een kleinschalig natuurgebied dat bestaat uit loof- en naaldbos, moerassen en rietvelden. In het riet rond de oevers krioelt het van het leven, terwijl je van op de kijkheuvels verschillende watervogels kunt spotten.
Graag vooraf inschrijven via onze website

Afstand : 5,5 km
Reliëf : Vlak
Moeilijkheidsgraad : Makkelijk, voor startende stappers & stappers
Vertrekpunt : P&R Parking Linkeroever
Begeleider : Gerd Peremans (0475 /67. 39. 26) – gerd@effenweg.beBegin 1970 werd het gebied hoog opgespoten met grond afkomstig van de havenwerken. Het oorspronkelijke, natte polderlandschap veranderde daardoor in een droog en schraal terrein. Door de herinrichting in het kader van het parkproject Linkeroever veranderde het gebied in een ecologisch waardevol natuurgebied. Samen met het Sint-Annabos en de Burchtse Weel vormt het Rot een groene gordel op Linkeroever.

Naast het Rot bevindt zich Middenvijver, een groene open vlakte van zo’n 40 hectare groot. Het ziet eruit als een groene, open oase, maar tot op vandaag is hier het gewestplan van kracht dat Middenvijver als woonuitbreidingsgebied bestempelt. De stad wil ervoor zorgen dat het niet enkel een mooie groene plek is om naar te kijken, maar ook een toegankelijk en recreatief park om in te vertoeven.

We stappen eerst door Het Rot langs half verharde, goed begaanbare paden. Daarna volgen we de Rotbeek in Oostelijke richting, langs smalle, zanderige paadjes ten noorden van het open gedeelte langs de Blancefloerlaan. Een mooi stukje natuur waar je je ver van de stad waant… Tenslotte keren we langs de groene, open vlakte van Middenvijver terug naar ons vertrekpunt.
Er wordt op een rustig tempo gewandeld, doch niet geslenterd, en indien nodig zijn er enkele mogelijkheden onderweg om even te pauzeren. Deze wandeling is uitermate geschikt voor beginnende wandelaars maar ook de meer ervaren stappers of natuurliefhebbers die er even tussenuit willen zijn van harte welkom. Bovendien is deze locatie heel makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Onderaan vinden jullie hierover meer info.

Onze wandelingen zijn toegankelijk voor iedereen, al zijn ze in de eerste plaats gericht op mensen met chronische pijn, chronisch zieken en mensen die het even wat moeilijker hebben (depressie, burn out, stress,…). Maar ook al wie behoefte heeft aan wat buitenlucht, een babbel of gewoon eens lekker wil gaan wandelen is meer dan welkom. Graag vooraf inschrijven. Aan niet-leden vragen we een bijdrage van 2 euro, hiermee worden de verzekering- en werkingskosten gedekt.Lees hier meer over het lidmaatschap bij Effen Weg

Wenst u nog meer info? Aarzel niet en stuur ons een mailtje op info@effenweg.be of neem rechtstreeks contact op met de begeleidster via gerd@effenweg.be of 0475/67.39.26

Openbaar vervoer
Park & Ride Linkeroever is heel vlot bereikbaar met het openbaar vervoer :

Tram 3 : vanuit Merksem & Zwijndrecht
Tram 5 : vanuit Wijnegem & Deurne (ook tram 9)
Tram 15 : vanuit Boechout
Bekijk de routeplanner van De Lijn voor gedetailleerde dienstregelingen.

Carpoolen
Geen goede verbinding met het openbaar vervoer? Rij je alleen in de wagen naar het vertrekpunt? Bekijk dan zeker even onze Facebookgroep ‘Carpoolers van Effen Weg’, waar vraag en aanbod kan gedeeld worden. Zo helpen we elkaar én het milieu!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Middenvijver
Blancefloerlaan
2000 Antwerpen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 10 oktober 2019
Prijs
Basistarief: 2,00 €; Leden Effen Weg vzw: 0,00 €
€ 2,0
Reservaties
Organisatie Effen Weg vzw
Contact info@effenweg.be
0472/57.71.19
Links
Trefwoorden natuur, wandelen, anbwandelen, anbdomein