U bent hier:

Wandeling doorheen de Zwinduinen- en polders (6 km)

Ongetwijfeld is het Zwin een van de bekendste reservaten in ons land. Minder bekend, maar minstens even belangrijk zijn de aanpalende Zwinduinen en -polders. Dit grotendeels duingebied vormt een natuurlijke overgang tussen zee, strand en polder. Honden zijn niet toegelaten op deze wandeling.
Graag vooraf inschrijven via onze website

Afstand : 6 km
Reliëf : Vlak en af en toe eens een kleine stijging in los zand.
Moeilijkheidsgraad : Makkelijk, voor ervaren stappers
Vertrekpunt : Parking (betalend) t.h.v. Oosthoekplein 14 ( in de zijstraten kan het gratis of met parkeerschijf)
Begeleider : Antoon De Loof (0486/73.59.10)–antoon@effenweg.be


We genieten vanaf de start reeds van de rust en de zuivere lucht. We komen samen op het terras van het Hof Van Vlaanderen die vlakbij de ingang van de Duinbosjes ligt. Hier stappen we een stukje van het oude broekbos in waar vlonderpaden aangelegd werden vanwege de natte poldergrond. Je vindt er een bijzondere verscheidenheid van planten, bomen en dieren. Daarna volgen we een stukje de weg tot het eigenlijke duinengebied. De grond is er gedeeltelijk verhard maar kan ook zanderig zijn. We zitten aan zee waar bos en duin en strand in mekaar overvloeien. Een gedeelte bestaat uit weides die begrazen worden door Schotse Hooglandrunderen , de Shetlandpony’s kom je tegen in het duingrasland. Her en der zijn er waterplassen waar vogels zoals de stern, de meeuwen, de nijlgans broeden. Langs de Kleyne Vlakte, een voormalige strandvlakte keren we terug richting het startpunt. Na de wandeling kunnen we gezellig napraten bij een drankje en/of een hapje.

Onze wandelingen zijn toegankelijk voor iedereen, al zijn ze in de eerste plaats gericht op mensen met (chronische) pijn, chronisch zieken en mensen die even minder goed in hun vel zitten (burn-out, depressie, stress…). Maar ook al wie behoefte heeft aan wat buitenlucht, een babbel of gewoon eens lekker wil gaan wandelen is meer dan welkom. Graag inschrijven vooraf. Aan niet-leden vragen we een bijdrage van 2 euro, hiermee worden de verzekering- en werkingskosten gedekt.Lees hier meer over het lidmaatschap van Effen Weg

Wenst u nog meer info? Aarzel niet en mail ons op info@effenweg.be of contacteer rechtstreeks de begeleider via antoon@effenweg.be

Openbaar vervoer
De plaats van vertrek is makkelijk bereikbaar vanaf het station van Knokke-Heist, waar men aansluitend de bus kan nemen. Vlakbij de parking bevindt zich de bushalte “Oosthoekplein” (eindhalte), deze wordt bediend door :

Bus 12: Knokke – Het Zoute – Oosthoek (Het Zwin)
Bekijk de routeplanner van De Lijn voor gedetailleerde dienstregelingen.

Carpoolen
Geen goede verbinding? Rij je alleen met de wagen naar de plaats van vertrek? Bekijk dan zeker even onze Facebookgroep ‘Carpoolers van Effen Weg’, waar vraag en aanbod worden geplaatst. Zo helpen we elkaar én het milieu!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Zwinduinen en -polders
Graaf Leon Lippensdreef 8
8300 Knokke

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: maandag 13 juli 2020
Prijs
Basistarief: 2,00 €; Leden Effen Weg vzw: 0,00 €
€ 2,0
Reservaties
Organisatie Effen Weg vzw
Contact info@effenweg.be
0472/57.71.19
Trefwoorden natuur, wandelen, anbdomein, anbwandelen