U bent hier:

Wandeling doorheen de Kalmthoutse heide (5,5 km)

De Kalmthoutse Heide is één van de oudste en grootste natuurreservaten van Vlaanderen en is een drie sterren wandelgebied. Het is een officieel erkend stiltegebied en de “achtertuin van de Antwerpenaren”. De heide staat met wat geluk nog in bloei, dus het wordt een absolute topnatuurwandeling doorheen een brok uitgestrekte natuur van 6000 (!) hectare!
Graag vooraf inschrijven via onze website

Afstand : 5,5 km.
Reliëf : Vlak.
Karakter : Heide met vennen, zandverstuivingen en dennenbos.
Begaanbaarheid: Stevig schoeisel aantrekken.
Moeilijkheidsgraad : Makkelijk, voor iedere stapper.
Vertrekpunt : Parking Hoofdingang De Vroente, Putsesteenweg 129, 2920 Kalmthout
Begeleider : De Poortere Andy (0494/29.83.27) – andy@effenweg.be


Met zijn totale oppervlakte van 6000 hectare waarvan 3750 hectare aan Vlaamse zijde, zal je in de Kalmthoutse Heide in alle rust kunnen wandelen en genieten van prachtige wandelwegen. We wandelen vanaf startplaats De Vroente naar het Ven Putse Moer . Onderweg komen we de Brandtoren-uitkijktoren tegen. De purperen heidegebieden van de Kamthoutse heide staat tot einde september in bloei. Na afloop is er de mogelijkheid, voor diegene die dat wensen, gezellig na te praten tijdens de Afterwalk in Bosbar, 400 m voorbij het einde van de wandeling. Wil je méér en uitgebreid over deze wandeling te weten komen, dan kan je de inspiratiebronnen op het internet nalezen. Bij deze wandeling zijn honden aangelijnd, welkom.

Onze wandelingen zijn toegankelijk voor iedereen, al zijn ze in de eerste plaats gericht op mensen met (chronische) pijn, chronisch zieken en mensen die even wat minder goed in hun vel zitten (Burn-out, depressie, stress,…) Maar ook al wie behoefte heeft aan wat buitenlucht, een babbel of gewoon eens lekker wil gaan wandelen door een mooie brok natuur is meer dan welkom.Graag inschrijven vooraf, de plaatsen zijn beperkt. Aan niet-leden vragen we een bijdrage van 2 euro, hiermee worden de verzekering- en werkingskosten gedekt. Lees hier meer over het lidmaatschap van Effen Weg

Wenst u nog meer info? Aarzel niet en stuur ons een mailtje op info@effenweg.be of rechtstreeks bij de begeleider via andy@effenweg.be of 0494 29 83 27.

Openbaar vervoer
Startplaats De Vroente aan de Putsesteenweg ligt op 20 minuten stappen van het N.M.B.S station Heide. Aan deze Hoofd-toegangspoort stopt geen lijnbus. Eventueel kan er afgesproken worden via de carpoolgroep om opgepikt te worden aan het station.

Carpoolen
Geen auto? Moeilijke verbinding? Nog plaatsen vrij in de wagen? Bezoek dan zeker ook even onze Carpoolgroep op Facebook : Carpoolers van Effen Weg, waar vraag en aanbod geplaatst worden. Zo helpen we elkaar én het milieu!

INSPIRATIEBRONNEN OP HET INTERNET
Kalmthoutse Heide: http://kalmthout.be/kalmthoutse-heide.html
Toerisme Kalmthout: http://www.visitkalmthout.be/kalmthoutse-heide-1.html
Grenspark: http://www.grenspark.be/
De Vroente, Vlaams Kennis- en Vormingscentrum voor Natuur en Milieu: https://www.lne.be/de-vroente
Natuur en Bos: https://www.natuurenbos.be/kalmthoutseheide
Natura 2000: https://www.natura2000.vlaanderen.be/gebied/kalmthoutse-heide/planten-en-dieren

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Kalmthoutse Heide
Putsesteenweg 126
2920 Kalmthout

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 14 september 2019
Prijs
Basistarief: 2,00 €; Leden Effen Weg vzw: 0,00 €
€ 2,0
Reservaties
Organisatie Effen Weg vzw
Contact info@effenweg.be
0472/57.71.19
Links
Trefwoorden wandelen, natuur, kalmthouthome