U bent hier:

Wandeling doorheen de Kalkense Meersen (6 km)

Geniet van het prachtige weidse landschap van de Kalkense Meersen, één van de weinige stiltegebieden in Oost-Vlaanderen. Weiland, Schelde en de meersen zijn een bijzondere broedplaats voor vele vogels!
< a href="https://www.effenweg.be/events/kalkense-meersen-5/">graag vooraf inschrijven via onze website

Afstand : 6 km
Reliëf : Vlak, soms drassig, soms trappen
Moeilijkheidsgraad : Makkelijk, goede stapschoenen aangeraden!
Vertrekpunt : Parkeren aan de kerk van Schellebelle, Dorp 19 – 9260 Wichelen en via overzet naar Aard waar ons vertrekpunt is.
Begeleider : Claudine Decloedt (0487/365.157) – claudine@effenweg.be


Onze wandeling start in ‘Aard’ een gehucht geïsoleerd van Schellebelle aan de overkant van de Schelde. De Kalkense Meersen strekt zicht uit van Kalken , Overmere, Uitbergen, Schellebelle tot Wetteren en is wel 800 ha groot!

Wij wandelen een combinatie van 2 kleinere gebieden waarmee we een heel mooie beleving hebben van de natuur , de weidsheid en de aanwezigheid van talrijke watervogels. Na een klein stukje verhard stappen we via een poortje een vochtig gebied binnen- pas op stap niet in de grote gaten gemaakt door konijnen! Dit is een meersengebied, met broekbos en beekjes. Hier kan je de Galloways zien die de weilanden onderhouden!

Na een avontuurlijke tocht via kronkelende vochtige paadjes, komen we terug naar de dijk en wandelen langs de Scheldeboorden van waaruit je prachtige vergezichten hebt! Links en rechts zie je kleine vijvers waar je de wintervogels ziet eten. Het geheel heeft op een zonnige winterse dag een prachtige sfeer, hopelijk kom je meegenieten!

Na de wandeling gaan we , voor diegene die willen, napraten en iets drinken in een brasserie vlakbij.

Onze wandelingen zijn toegankelijk voor iedereen, al zijn ze in de eerste plaats gericht op mensen met (chronische) pijn, chronisch zieken en mensen die even minder goed in hun vel zitten (burn-out, depressie, stress…). Maar ook al wie behoefte heeft aan wat buitenlucht, een babbel of gewoon eens lekker wil gaan wandelen is meer dan welkom. Graag inschrijven vooraf. Aan niet-leden vragen we een bijdrage van 2 euro, hiermee worden de verzekering- en werkingskosten gedekt. Lees hier meer over het lidmaatschap van Effen Weg

Wenst u nog meer info? Aarzel niet en mail ons op info@effenweg.be of contacteer rechtstreeks de begeleidster via claudine@effenweg.be of 0487 36 51 57

Openbaar vervoer
Vlakbij de parking bevindt zich de bushalte “Schellebelle dorp”, deze wordt bediend door :

Bus 27 : Gent – Melle – Heusden – Wetteren – Dendermonde
Bus 28 : Gent – Melle – Wetteren – Dendermonde
Bekijk de routeplanner van De Lijn voor een gedetailleerde dienstregeling.

Carpoolen
Geen of moeilijke verbinding met het openbaar vervoer? Rij je alleen met de wagen naar de plaats van het vertrek? Bekijk dan zeker even onze Facebookgroep ‘Carpoolers van Effen Weg’ , waar vraag en aanbod kan geplaatst worden. Zo helpen we elkaar én het milieu!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Kerk Sint-Jan Onthoofding
Dorp 19
9260 Schellebelle (Wichelen)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Prijs
Basistarief: 2,00 €; Leden Effen Weg vzw: 0,00 €
€ 2,0
Reservaties
Organisatie Effen Weg vzw
Contact info@effenweg.be
0472/57.71.19
Links
Trefwoorden natuur, wandelen