U bent hier:

Wandeling door de Wijers – ‘Lopen door het water’ (4 of 8,5 km)

Bokrijk is vooral bekend voor het 550 ha grote provinciale domein met openluchtmuseum en arboretum. Op deze wandeling gaan we op ontdekking in de omgeving van het domein, het is namelijk één van de onthaalpoorten van De Wijers, het land van 1001 vijvers, een streek waar échte natuurliefhebbers zich thuis voelen!
Graag vooraf inschrijven via onze website

Afstand : (4.2 km + 4.3 km)
Reliëf : Vlak
Moeilijkheidsgraad : Makkelijk
Vertrekpunt : Parking 1 “Kasteel “ van het domein Bokrijk, Bokrijklaan 1, 3600
Begeleider : Linda Vangilbergen (0476/357714) – linda@effenweg.be


Het Provinciaal Domein Bokrijk is omgeven door uitgestrekte bos- en natuurgebieden : De Wijers. Een streek waar de échte natuurliefhebber thuis is. De vijvers – In Limburg heten ze wijers – zijn een paradijs voor heel wat zeldzame planten en dieren. Ze vormen een adembenemend decor voor wandelaars en fietsers! Voor de eerste lus wandelen we eerst doorheen het park. We hebben verschillende doorkijkplekjes naar het openluchtmuseum. We komen aan één van de 100 geweldigste plekjes op de wereld (awards in Australië en Amerika) : we wandelen door het water. Neen, we hebben geen regenlaarzen of een duikerspak nodig want we blijven gelukkig op droge grond. Het pad brengt ons wel dwars door de vijver van de ene oever naar de andere. Even verderop kunnen we ons eventueel splitsen en kan één groep via parking 2 en het park, tot aan parking 1 wandelen , en in de brasserie ’t Koetshuis wachten op de moedigen die nog een extra lus van 4.3 km wandelen.

De tweede lus brengt ons via een bosweg naar het stedelijk domein Kiewit, de groene long van Hasselt. Met wat geluk zien we Galloway runderen. We wandelen via een 19e eeuwse herenhuis langs de Ambertuin, een groene, duurzame toontuin. Langs boswegen volgen we de GR5 tot aan de visvijver. Nog even doorstappen en we komen toe aan parking 2. Ook wij wandelen via het park van het domein terug tot aan het kasteel en de parking. Er wordt op een rustig tempo gewandeld, doch niet geslenterd, en op tijd even gepauzeerd (veel rustbanken onderweg) . Nadien is er de mogelijkheid, voor wie dat wenst, om nog wat na te kaarten bij een drankje in de brasserie ’t Koetshuis, gelegen aan het vertrekpunt.
Ter info : Parkeren op de parking van het domein kost € 5 !

Onze wandelingen zijn toegankelijk voor iedereen, al zijn ze in de eerste plaats gericht op mensen met (chronische) pijn, chronisch zieken en mensen die even minder goed in hun vel zitten (burn-out, depressie, stress,…). Maar ook al wie behoefte heeft aan wat buitenlucht, een babbel of gewoon eens lekker wil gaan wandelen is meer dan welkom. Graag inschrijven vooraf. Aan niet-leden vragen we een bijdrage van 2 euro, hiermee worden de verzekering- en werkingskosten gedekt.Lees hier meer over het lidmaatschap van Effen Weg

Wenst u nog meer info? Aarzel niet en mail ons op info@effenweg.be of contacteer rechtstreeks de begeleidster via linda@effenweg.be of 0476/35.77.14

Openbaar vervoer
Op 5 minuten stappen van het domein , ligt het NMBS-station van Bokrijk met elk uur rechtstreekse verbindingen naar Gent, Brussel, Leuven, Hasselt, Antwerpen, ….

Carpoolen
Geen goede verbinding? Rij je alleen met de wagen naar de plaats van vertrek? Bekijk dan zeker even onze Facebookgroep ‘Carpoolers van Effen Weg’, waar vraag en aanbod worden geplaatst. Zo helpen we elkaar én het milieu!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Bokrijk
Bokrijklaan 1
3600 Genk

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: vrijdag 14 juni 2019
Prijs
Basistarief: 2,00 €; Leden Effen Weg vzw: 0,00 €
€ 2,0
Reservaties
Organisatie Effen Weg vzw
Contact info@effenweg.be
0472/57.71.19
Links
Trefwoorden wandelen, natuur