U bent hier:

Wandelen langs het Buntpad

Het Buntpad vertrekt op het Campinaplein in Dessel en is bewegwijzerd met bordjes van het wandelknooppuntennetwerk. Afstanden: 4,7 of 7,9 km. In te scannen QR codes geven onderweg meer info.
Het Buntpad in Dessel, een realisatie van Natuurvereniging Den Bunt ism. Gemeente Dessel, loopt langs de meanderende Nete, zandputten, waterplassen en stuifduinen. Het Buntpad is een door en door Kempense wandeling. Vlak bij de dorpskern van Dessel bots je op verrassend veel groen. In de tuin van de A. Smet residentie zijn er waterpartijen, een fauna-akker met wilde bloemen, een kruidenspiraal en nog veel meer.
De Witte Nete kronkelt zich in fotogenieke bochten door het landschap. Tussen het riet zingt de kleine karekiet er vrolijk op los, en oeverzwaluwen bouwen er graag hun nest in een zandwal. De kleine modderkruiper, de rivierdonderpad en libellen amuseren zich in de beken, en regelmatig worden er ook beversporen gesignaleerd. Verder veel zand op dit Buntpad, waaronder de stuifduinen van Brazelbergen en de zandwinning tussen de Nete en het Kanaal Herentals-Bocholt.
De wandeling vertrekt in het Centrum van Dessel aan het Campinaplein. De bordjes van het wandelknooppuntennetwerk wijzen je de weg.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Administratief Centrum "De Plaetse"
Hannekestraat 1
2480 Dessel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • tot
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs gratis
Organisatie Natuurvereniging Den Bunt
Contact karel.verbruggen1@telenet.be
Trefwoorden wandelen, natuur, dessel