U bent hier:

Wandelen en fietsen met OsmAnd - Volzet

+1 punt

Cursus of workshop Computer en techniek

OsmAnd is een uiterst krachtige kaarten- en navigatie-app voor je smartphone (Android/iOS*). Met de gratis versie kan je tot 7 kaarten (= regio's of landen) downloaden. De kaartgegevens zijn afkomstig van OpenStreetMap - 'het Wikipedia van de kaarten' - en kan je ook offline gebruiken, waardoor je dus geen dataverbinding nodig hebt onderweg. OsmAnd is uitermate geschikt om je te gidsen bij wandel- en fietstochten. Alle bekende wandel- of fietsroutes (of knooppunten) kan je zichtbaar maken. En je kan ook kiezen om interessepunten (of 'POI') weer te geven, zoals cafeetjes, picknickbanken, toiletten, bushaltes, enzoverder. Rechtstreeks in de app een traject uitstippelen is natuurlijk super handig, maar het is ook mogelijk om een GPX-bestand vanaf je laptop of van elders te importeren. In deze workshop leer je de basistaken en functionaliteiten aan van OsmAnd, en we oefenen de vaardigheden meteen in tijdens een korte wandeling. In de laatste sessie maak je nog kennis met enkele extra's (zoals plugins) en overlopen we enkele beheertaken (zoals vlaggetjes opkuisen). Je krijgt ook een up-to-date cursus mee. (*) De iOS-versie van OsmAnd loopt achterop en is vooralsnog niet in het Nederlands beschikbaar. Daarom laten we voorlopig alleen Android-toestellen toe in deze workshop.
Begeleiders: Monique Lefebvre

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Vormingplus Midden- en Zuid-West-Vlaanderen
Wandelweg 11
8500 Kortrijk

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 2 oktober 2020 tot 9 oktober 2020
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en musea, concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 45,00 €; Sociaal tarief - 22.50: 22,50 €; Studententarief - 22.50: 22,50 €

€ 45,0

Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: € 9,0

Reservaties Inschrijven
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Vormingplus mzw
Contact info@vormingplusmzw.be
Trefwoorden erkend SCVW, open source software, geografie, digitale geletterdheid, navigatie, open data, Floss, Lug, Vrije software, Routebeschrijving, Route-navigatie, Routepunt, Stafkaarten, Wandelkaarten

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS