U bent hier:

vtbKultuur-reportage over SICILIË van Efdgard Jespers

Film Documentaires en reportages

Sicilië is een eiland en een autonome regio van Italië in de Middellandse Zee. Het ligt ten zuidwesten van de regio Calabria, op het Italiaanse vasteland, en ten noordoosten van het Noord-Afrikaanse land Tunesië. De officiële Italiaanse en Siciliaanse naam is Sicilia. De Oud-Griekse naam Trinakria betekent "het eiland met de drie punten". De hoofdstad is Palermo.
Sicilië is het grootste eiland in de Middellandse Zee met een oppervlakte van 25.700 km². De kustlijn is ongeveer 1000 km. Het hoogste punt van Sicilië is de Etna met 3343 m hoogte. Sicilië telt 5 miljoen inwoners.
Tot de autonome regio Sicilië behoren ook de Liparische of Eolische Eilanden, het eilandje Ustica, de Egadische Eilanden. Het eiland Pantelleria en de Pelagische Eilanden liggen voor de kust van Tunesië en horen geologisch tot het Afrikaanse continent.
De oudste sporen van bewoning op Sicilië dateren van ongeveer twee miljoen jaar geleden. De oorspronkelijke inwoners van Sicilië, voor de Griekse kolonisatie, waren de Elymianen, Sicani en de Sicelen, die waarschijnlijk het laatst op het eiland aangekomen zijn rond 1200 v.Chr.
Sicilië werd later gekoloniseerd door Fenicische kolonisten uit Carthago en het oude Griekenland. Deze kolonisatie begon in de 8e eeuw v.Chr.. Sicilië vormde toen samen met zuidelijk Italië Magna Graecia.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar GC de Muze van Meise
Brusselsesteenweg 69
1860 Meise

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: woensdag 11 december 2019
Prijs
Basistarief: 7,00 €; Leden vtbKultuur/VAB: 6,00 €
€ 7,0
Reservaties