U bent hier:

VRT-journalist Peter Verlinden en zijn echtg. Marie Bamutese over de genocide

Lezing of congres Geschiedenis

VRT-journalist Peter Verlinden en zijn echtg. Marie Bamutese over de genocide Overleven met de dood: de ‘vergeten’ genocide Auteur Marie Bamutese, in gesprek met haar man Peter Verlinden, over de honderdduizenden Rwandese vluchtelingen in Zaïre/Congo Na het grote succes van hun boek Overleven met de dood en een uitverkochte tournee vorig cultuurseizoen, nu een absolute aanrader.
VRT-journalist Peter Verlinden en zijn echtg. Marie Bamutese over de genocide
Overleven met de dood: de ‘vergeten’ genocide Auteur Marie Bamutese, in gesprek met haar man Peter Verlinden, over de honderdduizenden Rwandese vluchtelingen in Zaïre/Congo Na het grote succes van hun boek Overleven met de dood (Davidsfonds Uitgeverij, 2015) en een uitverkochte Tournee tijdens het vorige cultuurseizon, gaan VRT-journalist en Afrikakenner Peter Verlinden en zijn vrouw Marie Bamutese opnieuw op Tournee. Ze vertellen samen het verhaal van de vele honderdduizenden Rwandese vluchtelingen die twintig jaar geleden ronddoolden in het Congolese regenwoud. Wellicht maar één op vier van hen heeft die dodentocht overleefd. Marie is één van hen.
Op een boeiende, aangrijpende maar serene manier wordt de historische waarheid geschetst, hier wordt ook geput uit het Vrt-archief. Een aanrader.
MARIE BAMUTESE getuigt over haar eigen overlevingstocht en die van haar familie, over de dood van haar vader, moeder, grootmoeder, neven en nichten, tantes en ninkels, jeugdvrienden en vriendinnetjes, over het slechtste in de mens, maar ook over haar geloof dat haar de kracht gaf om te blijven leven en over die enkele helden dankzij wie ze vandaag nog leeft.

Haar echtgenoot PETER VERLINDEN heeft als VRT-journalist stukken van dit drama op het terrein zelf meegemaakt. Hij vult het levensverhaal van Marie aan met zijn eigen ervaringen, met getuigenissen van andere ooggetuigen en met de resultaten van het belangrijkste justitiële en wetenschappelijke onderzoek tot nu toe naar deze 'vergeten genocide'.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Openbare Bibliotheek Brakel
Tirse 1
9660 Brakel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: vrijdag 21 april 2017
Prijs
Basisprijs: € 7; niet leden DF + 2 euro: € 9
€ 7,0
Reservaties