U bent hier:

Vorming veilig online: sociale media

Cursus of workshop Opvoeding

Heel wat jongeren zijn bijna continu bezig met online sociaal contact. Ze chatten, klikken, taggen en swipen. Maar wat ken jij als ouder ervan? Zijn Messenger, Snapchat, Instagram, TikTok en Skype allesbehalve dagelijkse kost voor jou? Hoe zit het met online reputaties, wat doen sociale media met je gezin en hoe kun je grenzen stellen? Deze sessie staat garant voor een grondige input van informatie, tips en inspiratie.
Tijdens de vorming ‘Veilig online, Sociale media’ krijgen ouders zicht op het mediagebruik van jongeren. In videogetuigenissen komen kinderen, jongeren, ouders en/of experts aan het woord. De vorming is interactief opgebouwd met onder meer een quiz en een stellingenspel. Hierbij worden er heel wat concrete tips aangereikt. Deze vorming is voor ouders en gaat over het mediagebruik en gedrag van kinderen van 6 tot 16 jaar.

Veilig online is een initiatief van Gezinsbond en Child Focus en wordt georganiseerd in samenwerking met Huis van het Kind Nazareth, Drugpunt Schelde – Leie en Gezinsbond Nazareth. de vorming is gratis, maar inschrijven is verplicht.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar CC De Brouwerij
Stationsstraat 5
9810 Nazareth

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: dinsdag 18 februari 2020
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Reservaties
Organisatie Huis van het Kind Nazareth
Contact 09 382 82 78
Trefwoorden groeimee