U bent hier:

Vorming: Het tapijt van Assenede of het tapijt va

Cursus of workshop Creativiteit

Het tapijt van Assenede of het tapijt van Floris ende Blancefloer
19.30 uur

Diederic van Assenede schreef 750 jaar geleden een 3974-verzen-tellend liefdesgedicht ‘Floris ende Blancefloer’. De erfgoedvereniging vzw HALLEKIN uit Assenede startte een ambitieus borduurproject waarbij het 750 jaar oude liefdesverhaal in 85 verhaaltaferelen wordt geborduurd op een 100 meter lang wandtapijt. Tientallen borduursters borduren met gekleurde wol op Vlaams linnen de amoureuze perikelen van Floris, een Saraceense kroonprins en Blancefloer, een christelijk slavenmeisje. Een verboden liefde waarbij uiteindelijk echte liefde alle moeilijkheden overwint.

Prof. Dr. Jozef Janssens licht de historiek van het verhaal, de gebruikte methodes en materialen voor het borduurwerk toe.

Prof. Jozef Janssens, doctor in de Germaanse filologie, specialiseerde zich in de middeleeuwse cultuur. Hij is emeritus hoogleraar Cultuurgeschiedenis en Geschiedenis van de middeleeuwse, Nederlandse en Europese literatuur aan de K.U.Brussel. Hij publiceerde verschillende werken over de middeleeuwse letterkunde en geschiedenis.

Reservatie via Cultuurcentrum Evergem, tel. 09 358 51 00, cultuurcentrum@evergem.be, www.evergem.be/cultuurcentrum

Info

Waar Administratief Centrum Ertvelde - Raadszaal
Marktplein 2
9940 Evergem

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 12 december 2019
Prijs
LedenMarkant: € 8,00; LedenDavidsfonds: € 8,00; BASIS: € 15,00
gratis
Reservaties Inschrijven
Organisatie Gemeentebestuur Evergem
Contact info@evergem.be
09 216 05 00