U bent hier:

Voorleesworkshop - werken met kamishibai en het belang van voorleesrituelen

Cursus of workshop Opvoeding Creativiteit Literatuur

Zaterdag 23 november komt Narrata in het kader van de Voorleesweek een workshop geven over hoe je kunt werken met kamishibai en het belang van voorleesrituelen.
In het kader van de voorleesweek nodigt de bibliotheek van Aarschot Narrata uit om een workshop voorleestechnieken te komen geven op zaterdag 23 november van 13 tot 17 uur.


De Voorleesweek loopt van 16 tot 24 november 2019 en staat in het teken van 'voorleesrituelen'. Elke avond een verhaaltje na het tandenpoetsen, elke dag een leuk fragment voor de schoolbel luidt, elke ochtend een gedicht bij de groentepap in het kinderdagverblijf: wat is jullie voorleesritueel? Van voorlezen een vaste gewoonte maken, daar draait het om!  Samen met Narrata, centrum voor de bevordering van voorlezen en vertellen, organiseert de Openbare Bibliotheek van Aarschot een workshop waarin voorleesrituelen uitgebreid worden behandeld.  Ook het werken met kamishibai zal aéan bod komen. 


Narrata gelooft in de kracht van verhalen. Zij wil de kracht van verhalen inzetten om kinderen het plezier van verhalen te bieden, hun honger te geven naar (meer) verhalen en zich te oriënteren naar hun leesidentiteit.  Hun missie is dan ook om mensen het belang van voorlezen bij te brengen en hen te versterken in hun voorleescompetenties. 


Dit is de ideale kans voor ouders, jeugdwerkers, babysitters, voorleesvrijwilligers en opvoeders om te leren hoe je van voorlezen een vaste gewoonte maakt!

Info

Waar Bibliotheek
Elisabethlaan 103 A
3200 Aarschot
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 23 november 2019
Leeftijd 18+
Prijs gratis
Organisatie openbare bibliotheek Aarschot
Links

De museumpas, iets voor jou?

Met een museumpas bezoek je meer dan 150 Belgische musea zo vaak je wil.

Koop een museumpas