U bent hier:

Voorleesweek 2020 in bib Kortrijk

+1 punt

De voorleesweek is een jaarlijks initiatief van Iedereen Leest om iedereen aan te sporen om voor te lezen, aan jonge kinderen maar ook bij kinderen die zelf al lezen. Omdat voorlezen de taalontwikkeling en de fantasie stimuleert. Omdat voorlezen nieuwe werelden opent.
Je kan dit jaar zowel van thuis als in de centrale bib deelnemen aan de voorleesweek. Ontdek het volledige programma via www.kortrijk.be/bibliotheek/voorleesweek.

[in de bib]
DIGITALE KAMISHIBAI
In deze moderne versie van het Japanse verteltheater kan je luisteren naar verhaaltjes in heel wat verschillende talen. Doe de gordijnen dicht en de luikjes open, de voorstelling kan beginnen.

[in de bib]
COSY FILMBANK
Geen zin om zelf voor te lezen? Check dan even of onze cosy filmbank vrij is, daar kan je kijken en luisteren naar online voorleesverhalen.

[online]
DE FAMILIE VON VOORLEZEN
Iedereen kan voorlezen, maar wil je ook graag dat sprankeltje meer toevoegen? Professioneel verhalenvertelster Hilde ROgge geeft je graag enkele tips & tricks. Zij neemt je daarom de komende dagen mee en vertelt ons het verhaal van de familie von Voorlezen en hun zeven geitjes...

[online]
HOME SWEET HOME.
Onguur herfstweer of plenzende regen? Een zere keel en geen inspiratie om zelf voor te lezen? Tik op Youtube ‘de bib vertelt - digitale prentenboeken’ in en je
ontdekt een schat aan verhalen, voorgelezen door leesfeeën.

[online]
FUNDELS
Fundels zijn e-boeken voor kleuters waarbij het verhaal wordt voorgelezen en de personages bewegen als in een tekenfilm. Achteraf kan je nog tal van spelletjes spelen.
Heb je een Mijn Bibliotheek-account, dan kan je als biblid jaarlijks gratis 7 fundels ontlenen via je smartphone, tablet of pc.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar openbare bibliotheek Kortrijk
Leiestraat 30
8500 Kortrijk

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 21 november 2020 tot 6 december 2020
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 0,00 €

gratis

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Centrale Bibliotheek Kortrijk
Trefwoorden bibkortrijk, voorleesweek2020, Voorleesweek, Jeugdkortrijk

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS