U bent hier:

Voordracht "Recht op een waardig Levenseinde" voor mantelzorgers

- Dinsdag 22 oktober van 18.00 tot 20.30 uur in OC De Boeie, Kerkstraat 35: Voordracht ‘Recht op een waardig levenseinde’
‘De MantelzorgHub’ in Oostende is een feit: een project voor én door mantelzorgers, met de steun van Kom op tegen Kanker en !DROPS. ‘De MantelzorgHub’ wil een gemeenschap voor mantelzorgers opbouwen, waar er ruimte is voor contact met andere mantelzorgers tijdens de Mantelzorgcafés, het uitwisselen van informatie en ervaringen, psychologische ondersteuning, ontspannende activiteiten, gezelligheid en nog zoveel meer. Daarbij streven we ernaar het bestaande ondersteuningsaanbod van lokale zorgorganisaties zo vlot mogelijk te laten doorstromen. Want een goed geïnformeerde en veerkrachtige mantelzorger is er twee waard!
De kerngroep mantelzorgers bepaalde de naam van het Mantelzorgcafé ‘De Mantelschelp’ en koos thema’s en activiteiten voor het komende jaar waarop mantelzorgers welkom zijn.
Heel wat mensen bieden kort- of langdurig ondersteuning en hulp aan een zorgbehoevende persoon. Denk maar aan iemand met een kind met een fysieke beperking of iemand die dagelijks zorgt voor een partner met een chronische ziekte zoals kanker. Of je zorgt voor een ouder die lijdt aan dementie, je doet boodschappen voor een buurvrouw die niet meer goed te been is, enz. Herken je jezelf in een van deze beschrijvingen? Neem je zelf vrijwillig en onbetaald de zorg op van een naaste? Dan ben je mantelzorger en ben je welkom op (één van) de mantelzorgcafés.
De Mantelschelp komt elke vierde dinsdag van de maand samen. Afwisselend wordt voor een middag –of avondprogramma gezorgd, en dit telkens op een andere locatie
Inschrijven is nodig en kan in het ontmoetingscentrum op jouw wijk (breng hiervoor jouw identiteitskaart mee) of per mail via mantelzorg@oostende.be (mail dan zeker volgende gegevens: naam, voornaam, adres, telefoonnummer en rijksregisternummer).
Inschrijven kan telkens t.e.m. de donderdag voor het mantelzorgcafé. Let op, de plaatsen zijn beperkt.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Ontmoetingscentrum De Boeie
Kerkstraat 35
8400 Oostende

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: dinsdag 22 oktober 2019
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Stad Oostende
Contact mantelzorg@oostende.be