U bent hier:

Voordracht Prof. Johan Swinnen - De lange tocht: Hoop in de strijd tegen kanker - UITGESTELD

Lezing of congres Gezondheid en zorg

De lange tocht : Hoop in de strijd tegen kanker.
Johan Swinnen is kankeronderzoeker aan de KU Leuven.
Acht jaar geleden kwam de ziekte plots heel dichtbij toen bij zijn zoon Pieter een hersentumor werd vastgesteld. Uit dankbaarheid dat Pieter de ziekte overleefde liep Johan van Leuven naar Compostella en stak hij een hart onder de riem van vele mensen. Onlangs ondernam hij een nieuwe looptocht ‘Beeldje bij beeldje’ en creëerde daarmee een groot symbool van verbondenheid.
Johan vertelt over zijn lange tocht als kankeronderzoeker en als papa van een kankerpatiënt. Hij schetst hoe ook het kankeronderzoek al een lange tocht heeft afgelegd en leidt tot ongeziene inzichten en betere behandelingen. Hij gunt een blik achter de schermen van het kankeronderzoek en wijst op belangrijke uitdagingen in de kankerzorg. Kunnen we kanker slim genoeg af zijn?
Zijn voordracht verheldert, inspireert en brengt hoop.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Domein de Renesse
Lierselei 30
2390 Malle

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 11 juni 2020
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Domein de Renesse
Contact info@domeinderenesse.be