U bent hier:

Vondelingen in de 19de eeuw: 'Het Kind van de rekening' van Guy Gilias

Lezing of congres Geschiedenis

De Geschied- en Heemkundige Kring Oud-Heverlee gaf vorig jaar een nieuw boek uit van Guy Gilias: Het Kind van de rekening. Leuvense vondelingen in Oud-Heverlee 1789-1861.
De lezing over de vondelingen en verlaten kinderen uit Leuven die geplaatst werden in Oud-Heverlee en Bierbeek ( Haasrode) door de auteur en de presentatie van het boek met de steun van de gemeente Oud-Heverlee werd wegens Corona uitgesteld. Op Erfgoeddag 2021 wordt deze activiteit geprogrammeerd op zaterdag 24 april te 20 uur als een digitale lezing door de auteur. Inschrijven vooraf is noodzakelijk via erfgoedmeerdaal@hotmail.com of 0498 849 365 of paul.coeckelbergh@telenet.be
Na reservatie ontvang je een uitnodiging met een link voor deelname aan de digitale lezing.
Het boek leert ons dat de vroegere deelgemeenten van het huidige Oud-Heverlee en Bierbeek fel in trek waren voor het plaatsen van vondelingen vanuit Leuven. Haasrode was toen een gehucht van Bierbeek. Er waren dikwijls veel kandidaten om één of meerdere kinderen op te voeden. We herkennen vandaag veel namen van vondelingen in de familienamen van onze inwoners. Dit bewijst dat veel vondelingen na hun ontvoogding in onze dorpen bleven wonen, er huwden en kinderen kregen.
Het boek 'Het kind van de rekening is te verkrijgen tegen betaling van € 30 op rekening van de Geschied- en Heemkundige kring Oud-Heverlee op BE04 7340 3038 2631 met vermelding van e-mail of telefoonnummer. Wij bevestigen je waar het boek kan afgehaald worden. Kies je voor het toesturen, schrijf dan € 10 extra over.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar online
Milsestraat 33
3053 Haasrode (Oud-Heverlee)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Reservaties
Organisatie Geschied- en Heemkundige Kring Oud-Heverlee
Trefwoorden online, sociale geschiedenis, erfgoed, boekvoorstelling en bespreking