U bent hier:

VOLZET! Lezing door Prof. Em. A. van Grevenstein-Kruse

VOLZET!
Naar aanleiding van het Van Eyckjaar nodigen het Van Eyckplatform en de Stad Maaseik u uit voor een lezing door Prof. Em. A. van Grevenstein-Kruse over Het Lam Gods. Zij is als restaurator en voormalig adviseur van de Sint-Baafskathedraal nauw betrokken bij het restauratieproject. Als lid van de ‘Topstukkenraad’ van de Vlaamse Gemeenschap. Zo zet zij zich in voor de bescherming van bijzonder roerend cultureel erfgoed met bijzondere archeologische, historische, cultuurhistorische, artistieke of wetenschappelijke betekenis.in Vlaanderen.
Mevrouw van Grevenstein onderhoudt ons over "het maakproces en de spectaculaire ontdekkingen tijdens de laatste restauratie door het team van het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium".
Zij ontrafelt voor u laag voor laag de geschiedenis van het werk en de restauratie van het Altaarstuk. Zij heeft zorg gedragen voor de coördinatie van de urgente conservering in 2011 en tot op heden de opvolging van het project vanuit de Topstukkenaad.
De restauratie heeft vooral diepgang en kleurenpracht aan het licht gebracht. Maar onthult de restauratie ook iets over de geschiedenis van het Lam Gods zelf? Gaat het hier om losse panelen of hebben de makers wel degelijk een betekenisvolle eenheid voor ogen gehad?
Deelnemen kost € 5, ter plaatse te betalen.
Inschrijven kan via https://maaseikvaneyck.be/kalender/INSCHRIJVINGSFORMULIER

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Minderbroederskerk
Boomgaardstraat 10
3680 Maaseik

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Prijs
Basistarief: 5,00 €; Leden en Vrienden van Van Eyck: 3,00 €
€ 5,0
Reservaties
Organisatie Van Eyckplatform Maaseik
Contact 089565895
Trefwoorden Van Eyck, Jan van Eyck, Van Eyckplatform Maaseik