U bent hier:

Vogelvrij

Theatervoorstelling Tekst en muziektheater

‘Vogelvrij’ gaat over liefde, wachten en verwachten. En over hoe die verwachtingen met ons aan de haal gaan. Wie bestuurt er hier de boel eigenlijk? Dat gevoel. Theatermaakster Joke Emmers inspireerde zich voor deze muzikale voorstelling op ‘Brieven aan Doornroosje’ van Toon Tellegen.
‘Vogelvrij’ is een nieuwe muzikale voorstelling van theatermaakster Joke Emmers, geïnspireerd op het boek ‘Brieven aan Doornroosje’ van Toon Tellegen. Anneleen Boehme (LABtrio) verzorgt op haar contrabas de live muziek. De regie is in handen van Bas Teeken.

‘Vogelvrij’ gaat over liefde, wachten en verwachten. En over hoe die verwachtingen met ons aan de haal gaan. Wie bestuurt er hier de boel eigenlijk? Dat gevoel. En over snoepjes van Haribo.

Joke Emmers is achtentwintig en vrijgezel. Dat alleen is al reden genoeg om te komen kijken.

Joke Emmers: “Het boek ‘Brieven aan Doornroosje’ van Toon Tellegen gaat over een prins die Doornroosje wakker zou moeten kussen, maar na negenennegentig jaar nog steeds niet is gekomen. Dat inspireerde me om een voorstelling te maken. Ik verdiepte me in de wereldliteratuur, in bijvoorbeeld Tsjechov, Flaubert en Van Gogh met als gevolg ‘Vogelvrij’.”

Spel: Joke Emmers
Live muziek: Anneleen Boehme
Regie: Bas Teeken
Idee en tekst: Anneleen Boehme, Joke Emmers en Bas Teeken
Licht: Prem Scholte Albers
Kostuums: Marta Stoffels

Toch, diep in haar hart, verwachtte zij dat er iets gebeuren zou. Zoals zeelieden in nood de horizont afspeuren, liet zij haar blik wanhopig waren over de eenzaamheid van haar bestaan, op zoek naar een wit zeil in de nevelige verten. Wat voor toeval, welke wind het naar haar toe zou drijven en naar welk strand het haar zou voeren, wist zij niet, en al evenmin of het een sloep zou zijn of een schip met drie dekken, beladen met benauwenis of boordevol geluk. Maar elke ochtend bij het wakker worden, hoopte zij dat het die dag zou komen, en gespitst op alle geluiden sprong zij uit bed en was verbaasd dat het zich nog niet aandiende; later met het vallen van de avond steeds droever wordend, verlangde zij dat het maar vast morgen was.
Madame Bovary – GUSTAVE FLAUBERT –

Info

Waar Cultuurcentrum Merksem / Concertzaal
Nieuwdreef 135
2170 Merksem

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 22 november 2018
Prijs
Kassa: 14.00 €; VVK: 12.00 €; Kansentarief: 2.00 €
€ 14,0
Reservaties Bestel tickets
Organisatie cultuurcentrum Merksem
Links
Trefwoorden a-kaart