U bent hier:

Vluchten, steeds weer vluchten

9 jaar

Tentoonstelling Meerdere kunstvormen

Het werk van Renate Els Aerts is gebaseerd op de huidige vluchtelingenstroom maar verwijst ook naar vluchtelingen uit het verre en nabijere verleden. Vanaf oktober 2015 is ze gestart met de eerste vluchtelingen die wekelijks nieuw gezelschap kregen want ze was ten diepste geraakt door de stromen vluchtelingen, door al dat menselijk leed.
De kopjes zijn van keramiek. De klei, de stenen waar ze in staan, de planken, blokken, schragen, de zeilen en de tent, ze verwijzen naar de huizenbouw.

Huizen waar al deze vluchtelingen naar op zoek zijn.
Een veilige plek, een thuis.

Een kleinere installatie is die van de bootvluchtelingen. Het glas en de spiegels zijn aantrekkelijk maar zo fragiel en gevaarlijk, zo gevaarlijk als vluchten.

Gesproken talen : Engels, Frans, Nederlands

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Kerk van het Groot Begijnhof
Begijnhofplein
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 17 november 2020 tot 14 februari 2021
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Leeftijd 9+
Contact info@houseofcompassion.brussels
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Vluchten, steeds weer vluchten op UiTmetVlieg.be