U bent hier:

Vlaanderen Feest met De Mens

Concert Pop en rock

Ter gelegenheid van Vlaanderen Feest zorgt de cultuurraad van Deinze opnieuw voor een volksfeest. Dit jaar geeft niemand minder dan De Mens een gratis concert in de Brielpoort. Het voorprogramma wordt verzorgd door Gin & Ginger. De verenigingen van de cultuurraad zorgen voor een hapje en een drankje. Het concert is gratis, zonder reservatie.
De Vlaamse feestdag gaat in Deinze nooit onopgemerkt voorbij. In samenwerking met de stedelijke cultuurraad biedt het stadsbestuur opnieuw een tweedaags feestprogramma aan. Op 7 juli worden alle Deinzenaren getrakteerd op een gratis volksfeest in de Brielpoort. De voorbije jaren waren Cleymans & Van Geel, Guido Belcanto, Free Souffriau, Johan Verminnen, Günther Neefs, Café Flamand en Frank Boeijen te gast.

De Mens vierde in 2012 en 2013 zijn twintigste verjaardag met honderd enthousiast ontvangen en vurig gespeelde optredens. Vanaf 2013 begon de groep aan een concertpauze van bijna twee jaar. Om twee seizoenen vol hoogtepunten waardig af te sluiten. Om na te denken over nieuw werk, en nummers te maken die zullen standhouden naast "Dit is mijn huis", "Jeroen Brouwers (schrijft een boek)", "Irene", "Lachen en mooi zijn", "Maandag", "En in Gent", "Sheryl Crow I need you so", "Sex verandert alles", "Ergens onderweg", "Kamer in Amsterdam", "Zonder verlangen", "Luide muziek in kleine auto's", "Ik droomde dat ik sliep", "Wij" en "Angst". Vanaf 2015 kwam er een nieuw album en een nieuwe tournee van een groep die zijn unieke mengvorm van onrustige rock en Nederlandstalige teksten tot in de puntjes beheerst.

De Mens, voorprogramma: Gin & Ginger
Vrijdag 7 juli om 20 u.
Brielpoort, L. Matthyslaan, 9800 Deinze
gratis toegang, zonder reservatie

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Brielpoort Deinze
Lucien Matthyslaan 9
9800 Deinze

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: vrijdag 7 juli 2017
Prijs gratis
Organisatie Dienst Cultuur en Evenementen Deinze i.s.m. Cultuurraad Deinze
Contact cultuur@deinze.be
09 381 95 00
Links
Trefwoorden vlaanderen feest, vivavlaanderen, 11 juli viering, feest Vlaamse Gemeenschap, UiTinMijnRegio