U bent hier:

Vl@s - De tweede wereldoorlog - Ronny Vandenbroele

RONNY VANDENBROELE - Biografie
Oud-kolonel Ronny Vandenbroele is 8 jaar lang woordvoerder geweest van 5 ministers van Landsverdediging: Guy Coëme, Leo Delcroix, Karel Pinxten, Melchior Wathelet en Jean-Pol Poncelet. Met zijn ministers ging hij herhaaldelijk naar conflictgebieden waar Belgische militairen ingezet waren zoals de tweede Golfoorlog (1990), Congo (1991), Somalië (1993), Rwanda (1994) en ex-Joegoslavië (1991-1999).

Wapenfeiten:
- Oud-kolonel van de pantserinfanterie, ontsproten uit de Koninklijke Militaire School.
- Woordvoerder van 5 ministers van Defensie ( Guy Coëme, Leo Delcroix, Karel Pinxten, Melchior Wathelet, Jean Paul Poncelet).
- Acht jaar Belgische Strijdkrachten in Duitsland. Drie jaar militair coöperant in Kinshasa/Zaïre ten tijde van de Shaba-oorlog.
- Europees waarnemer in Albanië tijdens de Kosovo-oorlog.
- Oud-directeur van de Dienst Communicatie van de KU Leuven.

"De Tweede Wereldoorlog" - Ronny Vandebroele

De tweede wereldoorlog heeft zijn wortels in de eerste wereldoorlog. De Duitse hongerdoden tijdens en na de eerste wereldoorlog, de vernederingen en de economische wurggreep van het Verdrag van Versailles en het gebrek aan democratische ervaring waren evenveel elementen die leidden tot de nazi-staat. Een nazi-staat die de Duitsers hun trots terug gaf, alle Duitsers verenigde in een rijk maar ook leidde tot het op industriële manier liquideren van miljoenen onschuldige slachtoffers. Deze voordracht legt uit (1) hoe de politieke en economische toestand vanaf 1914 de Duitsers begin de jaren ’30 in de armen van Hitler drijven (2) hoe het mogelijk is dat Hitler, een Oostenrijker die maar tot zijn zestiende naar school gaat en het in zijn zesjarige carrière in het leger niet verder brengt dan korporaal, kanselier kan worden, president, opperbevelhebber van het Duitse leger en Führer van het Derde Duitse Rijk, (3) hoe de tweede wereldoorlog uitbrak en hoe ze verliep.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Dorpshuis Emelgem
Emelgemseplein 1
8870 Emelgem (Izegem)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: dinsdag 19 november 2019
Leeftijd 55+
Prijs
Basistarief: 7,00 €; geen lid van Vl@s: 10,00 €
€ 7,0
Organisatie Vlaamse actieve senioren Izegem
Contact katrien.seynaeve@scarlet.be
051 3 33 28
Links