U bent hier:

VL@S : "De Kennedy's " door Marc de Bie

Lezing of congres Geschiedenis

"De Kennedy's"
Joe Kennedy was de kleinzoon van een hongerlijdende Ierse emigrant. Toch werd hij een invloedrijk man in Amerika. Fortuin vergaarde hij ook, een hoog politiek ambt kon hem bijna niet ontglippen. Toch wel, men vertrouwde zijn banden met de maffia niet. Joe hielp zijn kinderen dan maar in hun klim naar de politieke top.
Joseph, de oudste, sneuvelde evenwel in de tweede wereldoorlog. De tweede, de flamboyante John Fitsgerard, bracht tot tot priester. Tot hij vermoord werd op 22 november 1963 (50 jaar geleden). Er stond toen al een opvolger klaar: Robert. Maar ook die viel onder de moordenaarskogels. Alle hoop ging daarna uit naar Edward, de jongste Kennedy. Maar het Witte Huis bereikte Edward niet. Chappaquiddick (Jo Mary verdronk, terwijl Edward levend uit dit ongeval kwam) lag op zijn weg.

In 1977 verschenen de eerste negatieve berichten over wijlen president John Kennedy, tot dan door de hele wereld voor een halve heilige gehouden. Vooral zijn pittige libido, een typische Kennedyhoedanigheid werd sterk in de verf gezet. De invloed en de macht van de familie taanden. Maar het noodlot bleef zijn werk doen. Het spaarde ook de dochters van de stamvader Joe niet, net zo min als zijn kleinkinderen. Een boeiend maar tragisch en soms ontluisterend verhaal.

Spreker Mark De Bie:

Een rasechter verteller brengt deze voordracht op een ludieke wijze. Geboren in Aalst in 1939. Behaalde zijn graduaat van Bibliotheekwetenschappen en debuteerde als auteur van cursiefjes. Hij schakelde over op toneel. Zijn werken werden herhaaldelijk bekroond en ook opgevoerd. de Paradijsvogels, De dag dat het kampioenschap van België verreden werd alsook Alfa Papa Tango kwamen als televisiespelen op het scherm. In 1990 begon hij romans te schrijven. Na "De Coburger" volgden "Een koningsjaar", "De Bloemkinderen" en "De windheks". Zijn grote liefde is geschiedenis en hij specialeerde zich in de verschillende koningshuizen (België, Nederland, Engeland). Begin 2012 sprak Mark ook bij ons. Zijn voordracht rond Leopold II kende veel bijval en werd zeer gewaardeerd.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Dorpshuis Emelgem
Emelgemseplein 1
8870 Emelgem (Izegem)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Leeftijd 55+
Prijs
Basistarief: 7,00 €; geen lid van Vl@s: 10,00 €
€ 7,0
Organisatie Vlaamse actieve senioren Izegem
Contact katrien.seynaeve@scarlet.be
051 303328
Links