U bent hier:

Vivam! Ik blijf leven!

+1 punt

Lezing of congres Literatuur

Ovidius is net nu ongeveer 2.000 jaar dood. Hét moment voor een ferme, speelse hommage aan de man door de fine fleur van de Vlaamse letteren.

Subversief, speels, pervers, postmodern, vrouw(on)vriendelijk … het zijn stuk voor stuk woorden die vallen als het over het werk van de Romeinse dichter Publius Ovidius Naso gaat. Van alle auteurs uit de oudheid heeft hij ongetwijfeld de grootste invloed uitgeoefend op de westerse cultuur. Verhalen, muziek, beeldende kunst … er gaat geen week voorbij of je komt personages als Icarus, Narcissus of Midas tegen. Liefde en passie, metamorfosen en verandering, en verbanning: het zijn de grote thema’s in zijn werk. En hij kreeg gelijk: Vivam ("Ik blijf leven") is het laatste woord van zijn grootse 'Metamorfosen'.

Naar het schijnt, is Ovidius vooral in trek als de tijden roerig zijn. Dat zijn die van ons. En Ovidius is net nu ongeveer 2.000 jaar dood. Hét moment voor een ferme, speelse hommage aan de man. Daar staat de fine fleur van de Vlaamse letteren voor in. Betuigen eer aan Ovidius: Michaël De Cock, Gerda Dendooven, Joke van Leeuwen, Carmien Michels, Jeroen Olyslaegers, Maud Vanhauwaert en Peter Verhelst. Stadssopraan Noémie Schellens en Capella Nova zingen voor Ovidius. Classicus Patrick De Rynck cureert. Ook wie écht Latijn wil horen, komt dus aan zijn trekken! 

Exclusief in Leuven!

Info

Waar 30CC/Schouwburg
Bondgenotenlaan 21
3000 Leuven

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Prijs

€ 22,0

Kansentarief voor UiTPAS Leuven: € 4,4

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie 30CC
Contact info@30cc.be
Links

De museumpas, iets voor jou?

Met een museumpas bezoek je meer dan 150 Belgische musea zo vaak je wil.

Koop een museumpas

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS