U bent hier:

Vitrine #116 - Kurt Ryslavy

Tentoonstelling Meerdere kunstvormen

Na mijn aankomst in België (1987) werd mijn artistiek werk almaar conceptueler. In mijn gevecht om te overleven (ik had geen privé- of zakelijke contacten in West-Europa) ontwikkelde ik eigen uitdrukkingsvormen, die bijvoorbeeld de esthetiserende voorliefde van de Belgische bezittende klasse voor het minimalisme weerspiegelden, die ingewortelde receptieve gewoontes rechtstreeks attaqueerden of die met genot de thema’s geld, kopen, investeren e.d.m. aanraakten – thema’s die voor met sérieux in het atelier werkende kunstenaars geheel taboe zijn. Dit zelf gekozen werkterrein is zeer ruim omdat verzamelaars en musea van verschillende etnische groepen ook verschillende eigenheden en taboes ontwikkelen. Het lettrisme, het surrealisme, de institutional critique en het contextualisme hebben toen in mijn werk hun plaats gevonden. De esthétique relationnelle hield me op natuurlijke wijze sinds 1991 bezig, het jaar waarin mijn illegaliteit (Oostenrijk maakte nog geen deel uit van de Europese Unie) werd omgezet in het statuut van houder van een Belgisch btw-nummer en ik als wijnhandelaar werd opgenomen in het handelsregister van Brussel - met behoud van het Oostenrijkse UID-nummer dat ik als kunstenaar reeds had.
Naast schilder- en beeldhouwkunst is het boek in mijn werk zeer belangrijk. Ik maak ook installaties, video’s en teksten.
Kurt Ryslavy
NB GESLOTEN TIJDENS DE KERSTVAKANTIE 21.12.2019-05.02.2020

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Luca School of Arts Campus Sint-Lukas
Paleizenstraat 70
1030 Schaarbeek (Brussel)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 12 december 2019 tot 15 januari 2020
Organisatie LUCA - Bibliotheek Sint-Lukas Brussel
Contact bibliotheek.sintlukas@luca-arts.be
022501133
Bruzz

De beste uittips voor Brussel vind je bij BRUZZ. Ga naar BRUZZ.be, luister via 98.8, kijk naar BRUZZ op TV of neem het gratis uitmagazine mee.