U bent hier:

Vitalski, Jean Paul Van Bendegem & Johan Braeckman - Ongehoord! Frankenstein

Lezing of congres Literatuur

‘Frankenstein’ is één van de meest merkwaardige boeken ooit geschreven. Bovendien was de schrijfster, Mary Shelley, een meisje van amper negentien jaar. Haar stormachtige biografie wordt uitgebreid belicht.
 


Braeckman, Van Bendegem en Vitalski brachten reeds een uitgebreide reeks lezingen over Sherlock Holmes. Deze succesrijke evenementen zijn zo'n aangenaam gebeuren, dat het olijke trio, dat zichzelf wel eens The Fox Brothers noemt, zich meteen op een andere grote Engelse mythe heeft gestort: het Monster van Frankenstein.


Dit is één van de meest merkwaardige boeken ooit geschreven. Bovendien was de schrijfster, Mary Shelley, een Londens meisje van amper negentien jaar.


De stormachtige biografie van deze schoonzus van de befaamde Lord Byron wordt uitgebreid belicht, maar ook krijgen we zicht op het historische kader waarbinnen dit eerste SF-verhaal het daglicht zag; romantiek, elektrische experimenten, avontuurlijke Poolreizen en andere onzalige stuff.


We bekijken ook wat Boris Karlov en de zijnen hebben betekend voor Frankenstein in Hollywood.


Braeckman, Van Bendegem en Vitalski zijn een uniek trio. Hun verregaande geleerdheid is toch altijd speels en guitig. De drie schijnen te rivaliseren in eloquentie, vallen elkaar af en toe aan, maar zijn vooral drie brothers-in-crime, met een oprechte liefde voor negentiende-eeuwse literatuur.


Don Vitalski is is een Belgisch schrijver, dichter, stand-upcomedian en performer. Voor Klara maakte hij diverse literaire reeksen, onder meer over Simenon, Lewis Carroll en Shakespeare.


Jean Paul Van Bendegem is een Vlaamse wiskundige, filosoof en hoogleraar emeritus logica en wetenschapsfilosofie van de VUB. In zijn vrije tijd verzorgt hij columns in het weekblad Knack en is hij regelmatig te zien en horen op de nationale omroep.


Johan Braeckman is een Vlaamse filosoof. Hij is hoogleraar wijsbegeerte aan de U Gent was van 2003-2008 bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam, oprichter van ‘De Maakbare Mens’ en redactielid van ‘Wonder en is gheen Wonder’, het tijdschrift van SKEPP. Hij is eveneens regelmatig te horen en zien op mediazenders in België en Nederland.

Info

Waar Bibliotheek Park
Van Heybeeckstraat 28A
2170 Merksem
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: woensdag 6 november 2019
Prijs
Basistarief: € 12,00; VVK: € 10,00; Kansentarief: € 2,00
€ 12,0
Reservaties Inschrijven
Organisatie cultuurcentrum Merksem
Links
Trefwoorden a-kaart

De museumpas, iets voor jou?

Met een museumpas bezoek je meer dan 150 Belgische musea zo vaak je wil.

Koop een museumpas