U bent hier:

Vita Siyo Muchezo Ya Watoto

+1 punt

Kindsoldaten en de vredesindustrie: wie helpt wie?
Frédérique Lecomte neemt Belgische theaterstudenten en acteurs, onder wie KVS-gezicht Valentijn Dhaenens, mee naar Oost-Congo. Samen met spelers ter plaatse maken ze er een voorstelling met en over kindsoldaten. Tegelijk neemt het stuk ook de vredesindustrie op de korrel. Internationale ontwikkelingshulp is immers een miljoenenbusiness, maar wie helpt uiteindelijk wie?

Vita Siyo Muchezo Ya Watoto (Oorlog is geen kinderspel) gaat deze zomer in première in Goma. Daar zal het te zien zijn op pleinen en in velden, voor duizenden omstaanders. In het najaar reist het stuk langs Belgische theaterzalen. De cast van Congolese, Burundese en Belgische artiesten wordt dan versterkt met asielzoekers en vluchtelingen. Vanuit de vraag ‘Wat hebben wij te maken met kindsoldaten?’ werpt de voorstelling een licht op hoe de situaties ‘hier’ en ‘daar’ met elkaar verbonden zijn.

De Brusselse Frédérique Lecomte regisseerde spraakmakende voorstellingen in binnen- en buitenland, met professionele en niet-professionele spelers, waaronder Dis-moi wie ik ben of Amakuba. Ze ontwikkelde een volstrekt unieke theatertaal waarin authenticiteit, kwetsbaarheid en ontwapenende humor centraal staan. Al meer dan 15 jaar maakt ze ook muziektheater in het conflictgebied op de grens tussen Congo, Rwanda en Burundi. Ze vertrekt er vanuit de ervaringen en verhalen van de spelers: kindsoldaten, vrouwen die de seksuele terreur meemaakten die heerst in het conflictgebied, slachtoffers én daders van oorlogsgeweld. Samen met hen verwerkt Lecomte het documentair en autobiografisch materiaal tot maatschappijkritische musicals. Ze schotelen het publiek een onwaarschijnlijke mix voor van spelplezier, vlijmscherpe inzichten en onontkoombare ontroering. Vaak laten haar voorstellingen een onuitwisbare indruk na.

Info

Waar KVS
Arduinkaai 7
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer

tot

Open op:

  • Woensdag - zaterdag van 20:00
Prijs
Basistarief: € 20,00; Categorie 2: € 17,00; VIP: € 25,00; Jongeren: € 10,00

€ 20,0

Kansentarief voor Paspartoe Brussel: € 2,0

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie KVS
Contact info@kvs.be
02-210.11.12
Links
Bruzz

De beste uittips voor Brussel vind je bij BRUZZ. Ga naar BRUZZ.be, luister via 98.8, kijk naar BRUZZ op TV of neem het gratis uitmagazine mee.

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS