U bent hier:

Vier Vrede

Op maandag 11 november herdenken we het einde van de Eerste Wereldoorlog. Net zoals de voorbije jaren, organiseren we één grote herdenking: Vier Vrede.
Afspraak om 10.15 u. in de Onze-Lieve-Vrouwekerk, waar om 10.30 u. de viering met verschillende geloofsovertuigingen start. De leerlingen van de SAMWD fleuren deze viering op met zang en dans. Vooraan in de kerk staat een reuzegrote klaproos als symbool voor de herdenking van de Eerste Wereldoorlog, ontworpen door de leerlingen van de KASK.

Om 11 u. start de optocht naar de vredesboom in de Franz Courtensstraat onder muzikale begeleiding van de Koninklijke Muziekkapel van de Brandweer Dendermonde. Daar lezen we vredeswensen voor. We stappen langs de Bogaerdbrug, Werf, Koningin Astridlaan, Vlasmarkt, Brusselsestraat naar het Heldenplein. Aan het oorlogsmonument leggen we bloemen neer. We sluiten af in het Stadhuis waar de Ros Beiaardzaal door de leerlingen van de KASK aangekleed werd in het thema vrede.

Iedereen is uitgenodigd voor deze solidaire vredesvoormiddag. Maak er samen met je familie en vrienden een vredevol moment van!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar In alle straten
Centrum Dendermonde z/n
9200 Dendermonde

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: maandag 11 november 2019
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Toerisme Dendermonde
Contact toerisme@dendermonde.be
052-21 39 56