U bent hier:

Vier samen Iftar bij een gastgezin

Liefde gaat door de maag, zegt men. Sterker nog, samen tafelen brengt culturen samen. Voor de eerste keer kan je op 25 mei bij moslimgezinnen thuis mee aan tafel schuiven.
De ramadan, dit jaar van 05 mei tot 05 juni, is voor moslims een maand van vasten. Bij zonsondergang komen familieleden, vrienden en kennissen samen om dit vasten te breken. De heerlijke maaltijd die volgt wordt de iftar genoemd.
Gastvrije vrijwilligers zetten hun deuren open en verwelkomen max. 6 personen om samen van een heerlijke Iftar-maaltijd te genieten. Hierop is iedereen welkom, jong en oud, van welke achtergrond ook.
We willen mensen rond de tafel brengen en aanmoedigen tot dialoog en wederzijds begrip. Via dit concept tonen we dat de ramadan en de iftar draait om het vergroten van de solidariteit en het verzoenen van culturen.
Bij deze nodigen we iedereen uit om elkaar beter te leren kennen tijdens en vooral te genieten van een heerlijke Iftar-maaltijd. Het wordt een avond vol boeiende verhalen, gesprekken én lekker eten.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar bij een Waregems gastgezin
adres wordt bij inschrijving bekend gemaakt
8790 Waregem

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 25 mei 2019
Organisatie Integratiedienst Waregem
Contact integratie@waregem.be
056 62 13 84
Links
Trefwoorden iftar2019