U bent hier:

Victoria Deluxe // Wat hebben we verdiend vandaag? - GEANNULEERD

Film Documentaires en reportages

De staat van de landbouw in Vlaanderen
Filmmaker Brecht Vanhoenacker volgde anderhalf jaar lang werk en leven op zes Oost-Vlaamse landbouwbedrijven. De landbouwers vertellen in deze documentaire over de hindernissen en vragen waar zij elke dag mee geconfronteerd worden. Ze nemen de tijd om uit te leggen waarom ze met hart en ziel voor hun stiel gekozen hebben én blijven kiezen. Landbouw is een levensnoodzakelijke schakel in onze voedselketen. Boeren zijn zich bewust van die verantwoordelijkheid, werken keihard en lopen over van passie en toewijding voor hun land en dieren. ‘Boeren is geen job, het is een manier van leven’ zegt één van de landbouwers daarover in de documentaire. Wat de landbouwers daarvoor terugkrijgen staat helaas niet in verhouding tot de inspanningen en opofferingen die zij elke dag leveren. Ze zijn overgeleverd aan een onvoorspelbare, ruwe markt en voelen hoe de consument zijn verbinding met de boerenstiel verloren heeft.

Promo-actie: 

Kocht je tickets voor deze documentaire? Gebruik de kortingscode op je ticket, ga voor slechts 17 euro naar theatervoorstelling ‘Zwins’ van Theatermakery Het Eenzame Westen op vrijdag 6 november en ontdek wat theatermakers van het boerenleven maken!


Het is een hard leven dat wij hebben, maar wel een mooi leven. Niemand weet hoe het over twintig jaar zal zijn, dus ge moet het pakken zoals het komt. (Delfien Vereecken van De Seizoensschuur)Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Cultuurcentrum De Werf
Molenstraat 51
9300 Aalst

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 12 november 2020
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en musea, concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 10,00 €; -26 : 7,50 €; 65+ : 9,00 €
€ 10,0
Reservaties
Contact info@ccdewerf.be
053 72 38 11
Trefwoorden landbouw