U bent hier:

VÉVÉ ‘SHAKE’ MAZIMPAKA - Le pouvoir se mange seul

+1 punt

Tentoonstelling Schilderkunst

De Congolees-Belgische Vévé ‘Shake’ Mazimpaka (° 1967 Elsene) studeerde Schilderkunst aan de Hogeschool Sint-Lukas te Brussel en geeft sinds 1999 les aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Mechelen.
Vader Ernest Mazimpaka werd op zijn 40ste door racistisch geweld voor het leven verlamd, een tragedie met een enorme impact op de kunstenares, die ze trachtte te verwerken in haar beeldend en muzikaal werk.
Voor een expo in de Sint-Baafskathedraal maakte Vévé ‘Shake’ in 2016 een interpretatie van het verdwenen paneel De Rechtvaardige Rechters van het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck, getiteld My latest iPhone Pic, De (On)rechtvaardige Rechters (2016). Dit bracht haar later op het idee om de twaalf panelen van het Lam Gods op ware grootte te herschilderen in de moderne interpretatie Le pouvoir se mange seul. Het zijn deze werken die het publiek in de expo kan bezichtigen.
Vévé ‘Shake’ is naast beeldend kunstenaar ook frontvrouw van de Brusselse band La fille d’Ernest, waarin ex-muzikanten van the Scabs, The Wolfbanes en Red Zebra meespelen. In 2017 won ze de Artist Award op het Afrika Filmfestival.
Tijdens de opening van de expo licht ze haar werk toe en speelt ze een intieme set voor ons.

opening expo: vrijdag 12 april - 19.30 uur
periode: 12 april t.e.m. 25 mei 2019
openingsuren: : ma t/m vr: van 10 tot 12 uur en van 13 tot 20 uur, za: van 10 tot 12 uur en van 14 tot 17 uur (gesloten van 18/04 t/m 22/04 en op 1 mei, van 15 t/m 17/04 sluit de expo om 17 uur)
toegang: gratis
organisatie: Afrika Filmfestival, GROS (Gemeentelijke Raad Ontwikkelingssamenwerking), CC & Vormingplus Limburg

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar CC MAASMECHELEN
Koninginnelaan 42
3630 Maasmechelen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Prijs
Basistarief: 0,00 €

gratis

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie CC Maasmechelen
Links

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS