U bent hier:

(VERSCHOVEN NAAR 21-22) MTV UNPLUGGED - Nirvana

Het was misschien wel de muzikale gebeurtenis van de jaren negentig, de akoestische sessie die Nirvana opnam in 1993 voor de MTV Unplugged reeks. De groep was in de jaren daarvoor als een komeet omhooggeschoten en zanger/gitarist Kurt Cobain was, met zijn ostentatief gedrag en gepassioneerde songs en performances, een rolmodel geworden voor alternatieve jeugd. Nog geen half jaar later maakte hij een einde aan zijn leven en werd de opname alsnog postuum uitgebracht. Het zijn allemaal zaken die bijdragen aan het iconische statuut van deze sessie.
Kurt Cobain zou uiteindelijk slechts 27 jaar worden, exact de leeftijd van de Unplugged in New York in 2021. Met dit in het achterhoofd vatten enkele muzikanten het idee op om deze plaat live en integraal te brengen.

Verwacht je niet aan een verkleedpartij of klakkeloze imitatie maar een oprecht eerbetoon aan de plaat (en frontman) waardoor zij allen getriggerd werden om zelf hun eerste stappen als muzikant te zetten.

Met:
Jan Bas (zang, gitaar),
David Piedfort (gitaar, backings),
Alessio Di Turri (drum),
Kevin Maenen (bas),
Nelle Bogaerts (cello/backings)

Tickets voor deze voorstelling kan je kopen vanaf december 2020.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar BICC - 't Poorthuis
Zuidervest 2a
3990 Peer

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 30 januari 2021
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 17,00 €; Pieterpas: 15,00 €
€ 17,0
Reservaties
Organisatie BICC - 't Poorthuis
Contact bicc@peer.be
011 61 07 20