U bent hier:

Vernissage Horse Head - Frederik Buyckx (Factorij Festival)

Tentoonstelling Fotografie

Frederik Buyckx vertelt op deze vernissage over zijn passie voor reizen en fotograferen. Hij legt uit hoe zijn project in Kirgizië tot stand kwam en neemt je persoonlijk mee door de tentoonstelling. Daarna kan je nog napraten bij een knabbel en een drankje.

In Horse Head documenteert Frederik Buyckx (°1984, Antwerpen) de bestaande connectie tussen mens en natuur in de geïsoleerde levensstijl van semi-nomadische herders in Kirgizië. Hij onderzoekt hoe mens en dier samenleven, in welke maten ze van elkaar afhankelijk zijn en hoe ze omgaan met de meedogenloze kracht van de natuur.

Isolement is een cruciale factor in zijn werk. De uitgestrekte leegte in majestueuze berglandschappen voorbij de laatste nederzetting is het gebied dat Buyckx aantrekt als persoon en dat hij als fotograaf verkent. Het resultaat zijn vaak monumentale landschappen waarin de bewoners lijken te verdwalen of zelfs vervagen.

De overweldigende schoonheid van deze locaties staat vaak in schril contrast met de kwetsbaarheid waaraan men hier blootgesteld wordt door barre omstandigheden en het onvoorspelbare karakter van moeder natuur. Dat intrigerende evenwicht is wat de fotograaf toont in zijn herkenbare visuele stijl.

Frederik Buyckx werd in 2013 bekroond met de World Press Photo Award en in 2017 uitgeroepen tot Photographer of the Year tijdens de prestigieuze Sony World Photography Awards.

frederikbuyckx.com

Info

Links
Waar CC De Factorij
Willem Lambertstraat 10
1930 Zaventem

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: vrijdag 2 oktober 2020
Prijs gratis
Reservaties
Trefwoorden expo, factorij festival, Bevestigd2020