U bent hier:

Vernissage Greta Witdoeckt

Tentoonstelling Schilderkunst

Vernissage Greta Witdoeckt in Ontmoetingscentrum Oud Hospitaal
Vrijdag 13 september om 11.00 uur
Wijkbewoonster Greta heeft een aantal bijzondere jeugdherinneringen.
Als klein meisje schilderde ze de boerderij op drie kilometer van huis. ‘Toen keek ik door het raam, toen was niets bebouwd, toen stonden er geen andere huizen.’ Ook beschilderde ze moeders onbruikbare diepe borden met bloemen en andere ornamenten. En in klei maakte Greta potjes die ze bakte in de chauffageketel in de kelder. ‘Op een dag was mijn moeder niet thuis en ik vergat de chauffage lager te zetten zodat de ketel bijna ontplofte …’
Vele jaren later kwam Greta nog zoiets tegen. Ondertussen studeerde ze aan de Plastische kunstafdeling in het Atheneum te Brugge en leerde er stoffen beschilderen. Voor het batikken gebruikte men gezuiverde benzine. Greta had het emmertje bij de gootsteen gezet. Erboven stond een verwarmingsketel met een vlammetje. Door de gezuiverde benzine zat de vlam in de emmer! Gelukkig zonder al te veel schade.
Nog later woonde Greta acht jaar in de Bordeauxstreek in Frankrijk, in de regio Périgord. Ze werkte er in de wijnvelden en vond er tijd om te schilderen.
‘Daar zie je altijd wel iets om te tekenen, ook de belichting is er anders, simpele zaken zoals een deurportaal zijn de moeite waard om op doek te zetten. Omgekeerd is niet alleen het licht doorslaggevend. De huizen zijn daar mooier’, vertelt Greta.
Wegens ziekte en wederzijds familiaal gemis kwam Greta terug naar Oostende wonen.
Hier volgde ze in De Kunstacademie Aan Zee acht jaar schilderlessen en vijf jaar tekenlessen.
Greta kan overweg met plakkaatverf, aquarel en non figuratieve technieken: ongetwijfeld voor elk wat wils.
Ontmoetingscentrum Oud Hospitaal biedt een hapje en een drankje aan. De tentoonstelling is elke werkdag tijdens de openingsuren te bezichtigen en dit tot en met donderdag 28 november in de Amsterdamstraat 61. Iedereen is welkom, inschrijven is niet nodig.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Buurthuis Oud Hospitaal
Amsterdamstraat 51
8400 Oostende

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: vrijdag 13 september 2019
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Buurthuis Oud Hospitaal