U bent hier:

Vernissage Glenn Vandesande

Vernissage van Glenn Vandesande in Ontmoetingscentrum Oud Hospitaal
Vrijdag 17 mei om 18.00 uur
Glenn toont graag de dingen die hem zo nauw aan het hart liggen: creatief zijn en creëren!
Al altijd betekende muziek en kunst heel wat voor Glenn: “Als muziek een blik-opener is voor de ziel dan geldt dit evenzeer zo voor de kunst".
Een cruciaal gebeuren was een familiereis naar Parijs. Als dertienjarige logeerde Glenn in een hotel pal aan La place du Tertre, Monmartre. De impact van de bedrijvigheid van zoveel kunstenaars was overrompelend en resulteerde het schooljaar daarop in de keuze voor de studierichting Plastische kunsten in Brugge.
Op 22 jarige leeftijd nam Glenn deel aan een kunstwedstrijd georganiseerd door de stad Oostende. Groot was zijn verbijstering dat Oostendenaar en kunstcriticus Hugo Brutin, alom bekend in Kunst middens, met serieus veel lof sprak over Glenns tentoongestelde schilderijen. Als jonge snaak gaf dit Glenn een enorme boost. Toen al besloot hij: “Ik ga nooit stoppen met schilderen, no matter what!”
In die beginperiode participeerde Glenn aan heel wat groepsexposities en kunstwedstrijden. Met het werk ‘Créature Mystérieuse’ behaalde Glenn de vierde plaats op de Olivier Strelli-wedstrijd in Brussel. Een erg knappe prestatie als je weet dat er duizenden kandidaten uit gans Europa deelnamen. In La Libre Belgique verscheen naar aanleiding van deze verdienste een uitgebreid artikel.
De wegen van het leven maakten dat interesse in kunst soms op de achtergrond terecht kwam, toch is de interesse in kunst nooit verdwenen.
Nu heeft Glenn opnieuw de smaak te pakken, met de zee terug aan zijn zijde, als inspiratiebron. ‘Kunst en muziek zijn in al mijn stormen achter de schermen mijn kompas geweest en mijn vrienden in tijden van nood. Zij hebben mij door woelige wateren geloodst’, vertelt Glenn.
Glenn houdt van diverse technieken: figuratief, abstract, abstract-figuratief, matière, graffiti; en vooral acrylverf. Benieuwd? Kom dan zeker een kijkje nemen op de vernissage van 17 mei. Ontmoetingscentrum Oud Hospitaal biedt een hapje en een drankje aan. De tentoonstelling is elke werkdag tijdens de openingsuren te bezichtigen en dit tot en met donderdag 5 september in de Amsterdamstraat 61. Iedereen is welkom, inschrijven is niet nodig.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Buurthuis Oud Hospitaal
Amsterdamstraat 51
8400 Oostende

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: vrijdag 17 mei 2019
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Buurthuis Oud Hospitaal