U bent hier:

Vermeylenfonds - Hugo Claus Wandeling

Van 1963 tot 1970 verbleef Hugo Claus in Nukerke. Hij had er een historische hoeve gekocht en gerestaureerd en woonde er samen met zijn vrouw Elly en zoontje Thomas. Thomas moest kunnen buiten spelen en jonge vader Hugo zocht rust om te kunnen schrijven. Schrijvers, schilders, journalisten… bezochten het “domein Claus”, wandelden mee door het prachtige landschap van de Vlaamse Ardennen
“Nukerke is een gehucht, daar is onze lieve heer nog niet voorbij geweest. Het is een heel merkwaardig leven, bijna middeleeuws. (…). Het is gewoon een stukje leven, men doet er wat men eeuwenlang heeft gedaan en dat boeit me wel.”
Met de geheime kaart die Hugo voor zijn uitgever tekende, gaan we met u op zoek naar het “domein Claus” langs het schooltje van Thomas met de poëzie van Claus, geïnspireerd door het landschap, in de hand.
Afspraak op zondag 24 februari om 14u aan het Gemeenteschooltje, Holandstraat 16, Maarkedal. Kosten €2. De wandeling duurt ongeveer 2 uur. Voorzie best aangepast schoeisel! Trudy zal gidsen, graag een seintje per mail (trudy.ernste@telenet.be) als je komt.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Gemeenteschool Maarkedal
Holandstraat 16
9680 Maarkedal

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 24 februari 2019
Prijs
Basistarief: 2,00 €
€ 2,0
Organisatie Vrijzinnig Centrum Liedts
Contact trudy.ernste@telenet.be