U bent hier:

VERLOREN GEWAAND

Tentoonstelling Grafiek

Geweldige tentoonstelling met eigen fantastische werken van George van Raemdonck die recent hun weg vonden naar Boechout. Het betreft 87 tekeningen o.a. werken uit de periode 1918 - 1939. Tevens wordt de brochure van de George van Raemdonckwandeling voorgesteld. De tentoonstelling loopt in de foyer tijdens de activiteiten in theater Vooruit tot en met 16 april 2017.
Te bekijken: een aantal kartoens of spotprenten die gepubliceerd werden in het satirische tijdschrift 'De Notenkraker' naast enkele getekende covers voor dit blad. We zien onderwerpen als 'De strijd om de zomertijd' en 'voetbalwedstrijd België - Holland' in 1929 in Antwerpen. Verder boekillustraties voor o.a. de boeken 'Alleen op de wereld' van Hector Mallot, 'Levende bezems' van Liza Tetzner, 'Ouwe Gerrit' van H.J. Van de Kraan en 'Uilenspiegel verstoort het feest' van Leonid Solowjow. Ook zien we een groot aantal tekeningen zowel romantische als gruwelijke en tevens met persoonlijke aantekeningen van de kunstenaar.
Tijdens de opening op zaterdag 11 maart 2017 om 20.15 u. wordt de brochure van 'De George van Raemdonckwandeling' voorgesteld en te koop aangeboden. De wandeling zal ingewandeld worden, onder begeleiding van 2 gidsen van de Heemkundige Kring Het Speelhof Boechout-Vremde, op zondag 12 maart 2017 om 14 u. Bijeenkomst aan de Bibliotheek op het Jef van Hoofplein in Boechout. De wandeling duurt ongeveer 2 u. en brengt u o.a. langs plaatsen waar George van Raemdonck tekeningen of schilderijen heeft gemaakt, waar zijn vrienden woonden, u passeert zijn woonhuis, het 'George van Raemdonckpark' en ook zijn laatste rustplaats.
Na de wandeling is iedereen welkom in Theater Vooruit om nog even na te praten, genietend van een warm of koud drankje en/of een lekker soepje.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Foyer van Theater Vooruit in Boechout
St.-Bavoplein 17
2530 Boechout

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 11 maart 2017
Prijs gratis
Organisatie vzw. IHA (International Humour in Art)
Links
Trefwoorden tekeningen, humor, cartoons, grafiek, kartoens