U bent hier:

Verboden boven de 18

+1 punt 5 jaar

Tentoonstelling Meerdere kunstvormen

Ben je tussen 5 en 18 jaar? Kom dan vanaf zaterdag 24 augustus naar de elfde en laatste editie van de tentoonstelling ‘Verboden boven de 18’. Sorry volwassenen, dit is exclusief voor kinderen!
16 Belgische kunstenaars waaronder Guillaume Bijl, Leo Copers, Ann Veronica Janssens, Luc Tuymans,… maakten speciaal voor deze expo litho’s. Je kunt de kunstwerken bewonderen én aankopen voor een budgetvriendelijke prijs.
Voor de elfde en laatste keer presenteren we het bijzondere reizende tentoonstellingsproject ‘Verboden boven de 18’. Alleen kinderen en jongeren tussen 5 en 18 jaar krijgen een vijftigtal litho’s of steendrukken te zien.
Bekende actuele kunstenaars uit alle hoeken van de wereld hebben speciaal voor deze 'Verboden boven de 18*' steendrukken (litho’s) gemaakt. Ook 16 Belgische kunstenaars hebben in de loop van de jaren meegewerkt aan dit project. Van elk van deze kunstenaars van eigen bodem stellen we 3 kunstwerken tentoon. Enkel kinderen en jongeren tussen 5 en 18 jaar worden binnengelaten. Voor de volwassenen is deze tentoonstelling verboden terrein. Bij deze laatste editie worden ook een aantal grote litho’s van Belgische kunstenaars getoond aan het volwassen publiek. Deze litho’s worden geschonken aan S.M.A.K.

Koop zelf een kunstwerk
Jeugdige bezoekers nodigen we niet alleen uit om hun ogen de kost te geven. Ze vinden ook informatie over hoe steendruk in zijn werk gaat. Bij het kunstwerk dat hen het meest prikkelt vragen we ze om te verwoorden waarom dat zo is en welke titel ze zich erbij verbeelden. Bovendien kunnen de jonge kijkers aan een budgetvriendelijke prijs een of meerdere kunstwerken kopen. Ze worden bij deze aankoop niet beïnvloed door volwassenen, maar wel begeleid door een museummedewerker. Om alles nog wat spannender te maken, worden de namen van de kunstenaars in de tentoonstelling niet vermeld. Pas wanneer de aangekochte kunstwerken per luchtpost bij de jonge kunstverzamelaars thuis aankomen, kunnen ze lezen wie het werk dat ze uitkozen maakte.

*‘Verboden boven de 18’ is een initiatief van de Nieuw-Zeelandse Muka Studio & Gallery, een atelier en tentoonstellingsruimte in Auckland gespecialiseerd in steendruk, dat werd opgericht door het Vlaamse echtpaar Magda Van Gils en Frans Baetens. 'Muka’ is een woord uit het Maori, de taal van de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland. Het betekent in het algemeen ‘alles wat mensen samenbrengt’ of specifieker ‘het medium waardoor een geest of een idee met mensen communiceert’.

Praktisch:
- De litho’s zijn te koop aan 45 euro per stuk (max. 3 litho’s per kind of jongere)
- Philippe Van Cauteren en de initiatiefnemers Frans Baetens en Magda Van Gils gaan in gesprek met elkaar op zondag 8 september 2019 om 11:00.
- Openingsuren:
- In augustus 2019: van zaterdag 24 tot en met zaterdag 31 augustus open van 10:00 tot 18:00, het museum is gesloten op maandag 26 augustus 2019.
- In september 2019 is de expo alleen open op zaterdag en zondag van 10:00 tot 18:00 en op woensdag van 13:30 tot 17:30.
- Op zondag 29 september 2019 van 17:00 tot 18:00 mogen nieuwsgierige volwassenen ook een kijkje nemen in ‘Verboden boven de 18’.

Info

Waar S.M.A.K. - Stedelijk Museum voor Actuele Kunst
Jan Hoetplein 1
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 24 augustus 2019 tot 31 augustus 2019
Leeftijd 5+
Prijs
Basistarief: 0,00 €

gratis

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie S.M.A.K. - Stedelijk Museum voor Actuele Kunst
Contact info@smak.be
+32 9 240 76 01
Links
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Verboden boven de 18 op UiTmetVlieg.be

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS