U bent hier:

verbinden communiceren

Iedereen kan zich wel een situatie voor de geest halen van communicatie die moeilijk loopt, zeker als er sprake is van spanningen of onenigheid. Vaak stelt er zich dan een vervelende keuze: je stelt je vriendelijk op, maar hebt het gevoel dat je te veel toegevingen doet. Of je stelt je hard op, maar dat legt druk op de relatie. Er is een derde weg: niet als tegenstanders, maar als partners kijken naar de situatie en de belangen. Verbindende communicatie helpt je om trouw te blijven aan wat je zelf belangrijk vindt én oog te hebben voor wat de andere nodig heeft.
Verbindende communicatie is een gedachtegoed van Marshall Rosenberg. Het uitgangspunt is de intentie om met de ander te verbinden door bewuste keuzes te maken in onze communicatie. Je kan het toepassen om een relatie op te bouwen of te behouden waarbij er wederzijds respect is. Het concept bestaat uit 4 bouwstenen:

Het beschrijven van de concrete situatie
Het gevoel dat dit oproept
Welke behoefte hieraan gekoppeld is
Het verzoek naar de andere


Naast de 4 bouwstenen gaat het over 3 bewuste keuzes die je kan maken in hoe je je opstelt: jezelf uiten, luisteren naar jezelf of luisteren naar de ander.


Voordelen:

Je wordt je bewust van je eigen behoeftes.
Je leert mededogen te tonen voor jezelf en je omgeving.
Het leert je om stevig in het leven te staan, met openheid naar de ander, zonder jezelf tekort te doen.
Het brengt innerlijke rust.
Je relaties verbeteren.
Doordat je afstapt van verwijten en vaststaande oplossingen en je openstelt voor behoeften en mogelijkheden, zijn de afspraken die je maakt duurzamer.
Je kan het overal toepassen: met vrienden, familie, op het werk, in conflictsituaties.
De training bestaat uit 4 sessies van telkens 2 uur.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Well2DAY-centrum Geel
Werft 59 b 1-6
2440 Geel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 25 november 2020 tot 16 december 2020
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 75,00 €; niet leden: 150,00 €
€ 75,0
Reservaties
Organisatie De VoorZorg prov. Antwerpen - Well2DAY
Trefwoorden samenveerkrachtig