U bent hier:

VERBETER DE WERELD

Theatervoorstelling Tekst en muziektheater

Deze theatermonoloog (geschreven door Rick de Leeuw) wil niet zomaar een klassiek levensverhaal brengen, maar juist dieper graven naar het hoe en het waarom van Bosmans’ buitenissige, mysterieuze en tot de verbeelding sprekende persoonlijkheid.
‘Wees jezelf, er zijn al anderen genoeg’, ‘Praat niet recht wat krom is’, ‘Een gelukkig mens is er twee waard’: zes jaar is het geleden dat Phil Bosmans op net geen negentigjarige leeftijd overleed.

Veel van de spreuken en aansporingen die hij als uitgesproken charismatische frontman van de Bond Zonder Naam uit zijn mouw wist te schudden, klinken desalniettemin nog altijd bekend in de oren. Stuk voor stuk ‘oneliners’ of ‘tweets’ avant la lettre die hij iedere maand tot in de Vlaamse huiskamers wist te brengen. De cijfers zijn dan ook ronduit indrukwekkend: zijn boek uit 1972, Menslief, ik hou van je, kende tot nog toe maar liefst zesenvijftig drukken, wereldwijd verkocht de priester-schrijver niet minder dan 10 miljoen boeken, en zijn werk kan worden gelezen in zesentwintig verschillende talen.

En toch, hoe beroemd en populair Phil Bosmans ook was, al bij al is er tot nu toe weinig bekend over de mens die achter de filantroop en wereldverbeteraar school. Hoe groot is de impact, bijvoorbeeld, die de Tweede Wereldoorlog op hem heeft gehad? Waar kwam zijn doorgedreven en zelfs extreem te noemen vrijgevigheid vandaan? Hoe kon het gebeuren dat hij zich in de eerste helft van de jaren vijftig letterlijk bijna doodwerkte, in die mate dat hij vervolgens twee jaar lang het bed diende te houden?

Deze theatermonoloog (geschreven door Rick de Leeuw) wil niet zomaar een klassiek levensverhaal brengen, maar juist dieper graven naar het hoe en het waarom van Bosmans’ buitenissige, mysterieuze en tot de verbeelding sprekende persoonlijkheid. Vorig jaar reeds aangekondigd, kon de tournee wegens omstandigheden niet plaatsvinden. Uitstel leidde in dit geval echter tot een zeer mooie, waardevolle voorstelling. Een aanrader!

Info

Waar cc De Kern
Kern 18
2610 Wilrijk

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 15 december 2018
Prijs
kassa: 14.00 €; voorverkoop: 12.00 €; vroegboekprijs (t/m vrijdag 10 augustus 2018): 11.00 €
€ 14,0
Reservaties Bestel tickets
Organisatie cultuurcentrum De Kern
Links